Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων για τα camp φιλοξενίας (audio)

Για καταστροφικές συνέπειες στον τουρισμό της Κρήτης από την λειτουργία των camp φιλοξενίας, έκανε λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Μανώλης Γιαννούλης. Ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και εκτίμησε ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στα Χανιά. Οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της Κρήτης θα έχουν αρνητικές συνέπειες και σε εθνικό επίπεδο, κατά την άποψη του κ. Γιαννούλη, καθώς – όπως είπε – η Κρήτη είναι η ραχοκοκαλιά του τουριστικού προϊόντος της χώρας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων για τα camp φιλοξενίας (audio)
Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι ο αριθμός των προσφύγων στην Κρήτη δεν θα είναι μόνο 2000, αλλά ότι θα αυξηθεί. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, θα μεταφέρει αρνητική εικόνα στους μελλοντικούς επισκέπτες της Κρήτης και θα επηρεάσει τις κρατήσεις για το 2017.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων, η οποία να σημειωθεί, δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 10/8/ 2016, μία ημέρα πριν τις ανακοινώσεις του κ. Γ. Μουζάλα στην Περιφέρεια Κρήτης
Η ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ:
«Η Ένωση ξενοδόχων Νομού Χανίων με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, κοινωνία και προοπτική του τόπου μας είναι απολύτως αντίθετη στην δημιουργία κέντρου μεταναστών στο νομό Χανίων.
Μια τέτοια εξέλιξη θα καταστρέψει τουριστικά και οικονομικά τον νομό μας και την Κρήτη, ενώ θα έχει περαιτέρω συνέπειες στην εθνική μας οικονομία.
Γνωρίζοντας τι συμβαίνει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως και την Κω, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για κέντρο μεταναστών, πόσο μάλλον η υλοποίηση της, θα είναι απόλυτα καταστροφική για την Κρήτη και τα Χανιά.
Ο δήμαρχος Χανίων κύριος Βάμβουκας, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής , κύριο Μουζάλα, να λάβει υπόψιν του όλα τα παραπάνω όπως επίσης και την προοπτική ενός δήμου κατεστραμμένου αν προχωρήσει η δημιουργία hot spot στα Χανιά.»

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Γιαννούλη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος