Χανιά: Τελευταία εβδομάδα εγγραφών στο Εσπερινό ΓΕΛ. «Η γνώση είναι δύναμη και δεν έχει ηλικία ούτε όρια» (ηχητικό)

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Εσπερινό γενικό Λύκειο Χανίων (γ΄ φάση- εκπρόθεσμες) από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 08.00 έως και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23.59 η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ. Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων βρέθηκε η νέα διευθύντρια του σχολείου, Κατερίνα Βλοντάκη, η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «το Εσπερινό ΓΕΛ Χανίων είναι μοναδικό για την πόλη μας, απευθύνεται σε όλους αυτούς που τολμούν και θέλουν να κάνουν μια σημαντική αλλαγή στη ζωή τους, δίχως να λογαριάζουν την ηλικία και τους κοινωνικούς περιορισμούς». Η γνώση είναι δύναμη και δεν έχει ηλικία ούτε όρια, τονίζει η κ. Βλοντάκη και προσθέτει ότι ένα απολυτήριο από το Εσπερινό ΓΕΛ–ισότιμο καθ’ όλα με αυτό του Ημερησίου ΓΕΛ- αυξάνει τις πιθανότητες για εύρεση εργασίας.

Το Εσπερινό Λύκειο, σύμφωνα με τη διευθύντρια, δίνει την ευκαιρία για εισαγωγή σε οποιοδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της επιλογής των μαθητών (εκτός από Στρατιωτικές Σχολές), τα τμήματά του είναι πραγματικά μικρά και το μάθημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου βρίσκονται διαρκώς δίπλα στους μαθητές και τους στηρίζουν.

Όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμη ηλεκτρονική αίτηση (12-16 Σεπτεμβρίου 2022), θα πρέπει να την τυπώσουν και να την καταθέσουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στον Δ/ντή του σχολείου. Οι αιτήσεις εγγραφών της γ΄ φάσης στη συνέχεια θα υποβληθούν για έγκριση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Όσοι επιθυμούν αλλαγή τύπου Λυκείου, από ΕΠΑ.Λ σε ΓΕ.Λ., και έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σχολική μονάδα, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν νέα αίτηση, εφόσον αποστείλουν/καταθέσουν σχετική Υπεύθυνη δήλωση στον Διευθυντή του σχολείου τοποθέτησης
Για την εγγραφή σε αυτήν την φάση απαιτούνται:
Κωδικοί του TAXIS , mail επικοινωνίας, τηλέφωνο, ταυτότητα και πι-στοποιητικό γεννήσεως.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ή μέσω στη διαδυκτιακή πύλη
,συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέ-φωνο 28210 – 43770 (καθημερινά 19:00 -21.00 μ.μ ) ή στο κινητό 6974930474. Μπορούν επίσης να επισκέπτονται το σχολείο για να λάβουν βοήθεια στη διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής.
Email: mail@lyk-esp-chanion.chan.sch.gr

Χανιά: Τελευταία εβδομάδα εγγραφών στο Εσπερινό ΓΕΛ. «Η γνώση είναι δύναμη και δεν έχει ηλικία ούτε όρια» (ηχητικό)

Η ταυτότητα του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, όπως παρουσιάζεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

Διαμορφώνεται από μαθητές, καθηγητές και Διευθυντή σχολείου
Μια αναφορά στην κ. Σαρρή Ευαγγελία, Δ/ντρια του Εσπ. ΓΕΛ τα τε-λευταία 9 χρόνια, απαραίτητη:
Όταν η πολιτεία «εξισώνει» τους μαθητές των Εσπερινών με αυτούς των Ημερησίων (ΕΒΕ, ίδια ύλη και θέματα), ακυρώνοντας κάθε κοι-νωνικό ρόλο των ιδιαίτερων αυτών σχολείων, η κ. Σαρρή τα «εξίσω-σε» προς τα πάνω:
Π.χ. εκδρομές: όλες ήταν επιμορφωτικές, συνδυασμένες με κάποια πολιτιστική εκδήλωση ή με την τοπική ιστορία
Συμμετοχή σε διαγωνισμούς, προγράμματα, κοινωνικές δράσεις
Σε κάθε απουσία μαθητή ακολουθούσε προσωπικό τηλεφώνημα
Διαμόρφωσε την ταυτότητα του σχολείου, σε μια μακρά περίοδο, χωρίς κανένα προσωπικό κίνητρο ή φιλοδοξία, όταν οι πάσης φύσε-ως αξιολογήσεις δεν είχαν ακόμη εμφανιστεί.
Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων: ενήλικες, αγωνιστές της ζω-ής
Στα νεανικά τους χρόνια έζησαν την εμπειρία ενός λιγότερου δημο-κρατικού σχολείου, κάποιοι υπήρξαν «επαναστάτες» ή «θύματά» του. Οι δυσκολίες της ζωής, οι φροντίδες παιδιών και γονιών, η ερ-γασία και ο σκληρός επαγγελματικός ανταγωνισμός λειτουργούν ως εμπόδια αλλά και ως κίνητρα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Ένα παλλίμψηστο μωσαϊκό από ενδιαφέροντες ανθρώπους.
Ένα παράδειγμα: μητέρα ανήλικων παιδιών γράφτηκε στο Εσπερινό ΓΕΛ την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, το 2004, διέκοψε, εμφανί-στηκε μετά από 12 χρόνια, πάλι με ανήλικο, ολοκλήρωσε τις σπου-δές της το 2018-19, η τελευταία μαθήτρια του τετραετούς Εσπερινού, συνέχισε σε ΙΕΚ και αποφοίτησε.
Γιατί να γραφτεί κάποιος στο Εσπερινό ΓΕΛ, όταν δεν έχει πλέον κα-νένα «προνόμιο» σε σχέση με τα Ημερήσια στην πρόσβαση στην τρι-τοβάθμια εκπαίδευση;
Γιατί τα τμήματα είναι πραγματικά ολιγομελή (για όποιον ενδιαφέ-ρεται για Πανελλαδικές), αλλά και γιατί το Εσπερινό ΓΕΛ Χανίων είναι μια κοινότητα, που δίνει μια αναφορά σχολικής ζωής, με δεσμούς αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Βλοντάκη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος