Χανιά: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σπίνα (audio)

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και απείλησε τον πανέμορφο οικισμο της Σπίνας, στον Δήμο Καντάνου Σελίνου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ο Περιφεριεακός Δ/ντής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη Γιάννης Μαραγκάκης, ανέφερε ότι οι πυροσβέστες –λόγω του δύσβατου της περιοχής- συνέχισαν με πεζοπόρα τμήματα την ολονύκτια μάχη τους.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το πυροσβεστικό ελικόπτερο ενίσχυσε τις δυνάμεις κατάσβεσης, με αποτέλεσμα να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα.
.
Η φωτιά –που ξέσπασε στις 12 χθες το μεσημέρι- αρχικά εξελίχθηκε κοντά σε μικρό οικισμό από τους κατοίκους του οποίου ζητήθηκε για προληπτικούς λόγους να μεταφερθούν σε άλλο σημείο ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθώς και το γεγονός ότι δεν είναι εύκολη η πρόσβαση κοντά στο κύριο μέτωπο. Το πύρινο μέτωπο εξαπλώθηκε από την ορεινή περιοχή των ανεμογεννητριών στη Σπίνα, μέχρι το χωριό φτάνοντας και στα ανατολικά κοντά στην περιοχή των Παλαιών Ρουμάτων.

Στην περιοχή παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν από αέρος 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Kamov από τα Χανιά και από το Ηράκλειο.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μαραγκάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος