Δράσεις του Δήμου Χανίων για την Πρόληψη και Ενημέρωση κατά του Καρκίνου του Μαστού

Με κεντρικό μήνυμα «Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση», ο Δήμος Χανίων διοργανώνει σειρά δράσεων για τον Οκτώβριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, που έχει οριστεί στις 25 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και εθελοντικά σωματεία της πόλης.


25 Οκτωβρίου
Φωταγώγηση Φάρου Χανίων
Ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, φωτίζεται με τα χρώματα της πρόληψης και της ελπίδας για τον Καρκίνο του Μαστού.
Στολίζουμε το “Δέντρο της Ελπίδας” στο Δημαρχείο Χανίων.
Στις 09.00 π.μ., γυναίκες κάθε ηλικίας, εργαζόμενες και εθελόντριες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, του Συλλόγου Ορίζοντα, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Παράρτημα Χανίων), Φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού, καθώς και μαίες του 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας Χανίων, δίνουν ραντεβού έξω από το Δημαρχείο Χανίων, για να στολίσουν το “Δέντρο της Ελπίδας” και να ευαισθητοποίησαν για τη δύναμη της πρόληψης.

25- 27 Οκτωβρίου
Δημαρχείο Χανίων
Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τον Καρκίνο του Μαστού από καλλιτέχνες της πόλης μας: Ανδρεαδάκη Ζαχαρία, Βογιατζή Μαγδαληνή και Μπαλαδάκη Γιώργο.
17-21 Οκτωβρίου: Διενέργεια προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου: Οδηγίες ψηλάφησης, καθώς και εκπαίδευση για αυτοεξέταση μαστού, σε γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Δράση ενημέρωσης σχετικά με την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού σε εργαζόμενες του Δήμου Χανίων.
24-31 Οκτωβρίου: Διενέργεια προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου: Οδηγίες ψηλάφησης, καθώς και εκπαίδευση για αυτοεξέταση μαστού, σε γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος