Επέλαση πολυήμερου καύσωνα και στην Κρήτη (ηχητικό)

Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει της αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος επεσήμανε όντως πρόκειται περί ενός καύσωνα που θα έχει και μεγάλη διάρκεια, αφού θα αρχίσει να υποχωρεί από την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά και ένταση, αφού σε κάποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 -41 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Πολύ ζέστη, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, θα έχουμε και στην Κρήτη, ειδικά στις νότιες περιοχές, στη Μεσσαρά Ηρακλείου, όπου η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες.

Ποιες περιοχές θα πλήξει ο καύσωνας στην Κρήτη

Τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα στις βόρειες παραλιακές περιοχές του νησιού, όπου έντονο θα είναι το αποτύπωμα της υγρασίας.
Θέλει προσοχή γιατί θα έχει και ένταση και διάρκεια και θα κουράσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ακούστε τη συνέντευξη


Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

οδηγίες καύσωνας

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Β.Χειμώνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος