Μ. Αλιφιεράκης: Δημιουργία συνεργατικού δικτύου για τα Κρητικά τυριά (audio)

Σε μια σημαντική προσπάθεια για την ανάδειξη των εξαιρετικών τυροκομικών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη και την καθιέρωσή τους στην διεθνή αγορά προχωρεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με τη δημιουργία συνεργατικού δικτύου που θα συμβάλει στην προβολή τους.

Το δίκτυο, με τη μορφή CLUSTER, θα έχει την επωνυμία «ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΥΡΙ» και σ’ αυτό, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, μπορούν να ενταχθούν οι τυροκομικές μονάδες του Ηρακλείου και σταδιακά όλης της Κρήτης, διατηρώντας την παραγωγική και επιχειρηματική τους αυτοτέλεια. Έχουμε καθυστερήσει πολύ στην προώθηση των τυροκομικών μας προϊόντων, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανώλης Αλιφιεράκης.

Οι μεμονωμένες διαφημιστικές εκστρατείες έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές, αντίθετα, οι καλά οργανωμένες συνεργατικές δράσεις είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσουν την εξαγωγική δυναμική των τυροκομικών προϊόντων, ενώ υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης, τόνισε ο κ. Αλιφιεράκης. Υπάρχει ο σχετικός κανόνας της Ε.Ε., που προβλέπει μάλιστα γενναιόδωρες οικονομικές δυνατότητες. Παράλληλα, ο κάθε παραγωγός θα μπορεί να διατηρεί την επωνυμία του. Στόχος της προσπάθειας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου – μέλους του Enterprise Europe Network – όπως τονίζεται, είναι να αναπτυχθούν δράσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα σε μικρές και μεγάλες τυροκομικές μονάδες της Κρήτης να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε νέες αγορές και κυρίως να γίνει γνωστό το κρητικό τυρί, ως βασικό στοιχείο της κρητικής διατροφής και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Η επόμενη συνάντηση για τη σύσταση του Δικτύου «ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΥΡΙ» προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Αλιφιεράκης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος