ΕΡΤ Χανίων – Οδ. Ζώρας: Αν δεν μπουν δίδακτρα, τα μεταπτυχιακά θα καταργηθούν (audio)

Το θέμα των μεταπτυχιακών σπουδών και, κυρίως, του κόστους τους θα απασχολήσει τη Σύνοδο των Πρυτάνεων το ερχόμενο Σάββατο.

Τα μεταπτυχιακά θα πρέπει να έχουν δίδακτρα, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να καταργήσουμε τα μεταπτυχιακά τόνισε ο Πρύτανης, για να συμπληρώσει ότι θα υπάρξει μέριμνα για τους φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα καταβολής διδάκτρων.

Ο κ. Ζώρας αναφέρθηκε στο τοπίο των μεταπτυχιακών σε άλλες χώρες της Ε.Ε.: «Η Γερμανία κατάργησε τα δίδακτρα, αλλά αύξησε την κρατική χρηματοδότηση κατά 30%. Στην Ελλάδα, η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί κατά 60%. Η Αγγλία αύξησε τα δίδακτρα κατά 100%». Η διαμόρφωση διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα των ΑΕΙ, είναι μονόδρομος, κατέληξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συνέργειες του Ιδρύματος με το ΚΕΘΕΑ και το Χαμόγελο του παιδιού, στην κατεύθυνση της αρωγής, σε χρόνους όπου η φτώχεια, η σχολική διαρροή και η βία, κινούνται ανοδικά.


Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Ζώρας:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος