Ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης για το σεισμικό κίνδυνο και τα μέτρα πρόληψης

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: «Πρόγραμμα Ελάττωσης Σεισμικού Κινδύνου και Λήψη Μέτρων Προστασίας Σεισμικών Φαινομένων στην Περιφέρεια Κρήτης».

Ημερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης για το σεισμικό κίνδυνο και τα μέτρα πρόληψηςΗ ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου από τις 9:30 π.μ. έως τις 14:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς».
Σκοπός της ημερίδας είναι η σωστή προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Περιφέρεια Κρήτης έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα και επιτυχία τα προβλήματα που προκαλούνται από μια έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Επίσης, βασική επιδίωξη της ημερίδας είναι η επιμόρφωση των στελεχών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, καθώς και η ενημέρωση των πολιτών για τις ενέργειες που απαιτούνται με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, μια διαδικασία που προϋποθέτει και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.
Μέσα από την ημερίδα επιδιώκεται η προώθηση της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας των ιδεών και της οπτικής του κάθε φορέα που συμβάλλει στο έργο της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, από την ακαδημαϊκή κοινότητα μέχρι τους εθελοντές και από τους φορείς του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης έως τα Σώματα Ασφαλείας και τους Ειδικούς Επιστήμονες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος