Κ. Βαξεβάνης: Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο “Novartis” (audio)

Για το σκάνδαλο «Novartis gate», που έχει επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ, αλλά έχει παράλληλα προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δημοσιογράφος και Εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Κ. Βαξεβάνης: Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο “Novartis” (audio)

Στο μεταξύ χθες, διαβιβάστηκε στα κόμματα ο φάκελος που εμπλέκει 10 πολιτικά πρόσωπα για μίζες εκατομμυρίων την περίοδο 2006-2015 ζημιώνοντας το Δημόσιο με 3 δισεκατομμύρια. Η δικογραφία διαβιβάστηκε βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθούν κοινοβουλευτικά τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας και φέρεται να αφορά δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς, κατά την περίοδο 2006 μέχρι αρχές 2015, αλλά και τριάντα ακόμη αποδέκτες «μαύρου χρήματος».

Στη σκιά του σκανδάλου Novartis συνεδριάζει εξάλλου σήμερα Τετάρτη στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της διαπλοκής, τόνισε χθες από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Μίζες που φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ και δίνονταν ακόμη και σε μετρητά μέσα σε βαλίτσες, φέρεται ότι διακινήθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό των εισαγγελικών αρχών και περιλαμβάνει 20 καταθέσεις μεταξύ των οποίων και τριών προστατευόμενων μαρτύρων.

Η διατήρηση της ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων οι οποίοι κατέθεταν επί ενάμιση μήνα κυρίως βραδινές ώρες προκειμένου να διασφαλιστεί η ανωνυμία τους, είναι το μεγάλο στοίχημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Και οι τρεις ζήτησαν από την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη να τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων εκφράζονται φόβους για την ίδια τους τη ζωή.

Για το λόγο αυτό, όπως τόνιζε δικαστική πηγή, υπήρξε ιδιαίτερη προσοχή στην καταγραφή των καταθέσεων τους έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε καν υπόνοια για την ταυτότητά τους προκειμένου να προστατευτεί η ζωή τους. Οι καταθέσεις και των τριών προστατευόμενων μαρτύρων οι οποίες χαρακτηρίζονται συγκλονιστικές, θεωρούνται εξαιρετικά αξιόπιστες καθώς φέρονται ότι είχαν γνώση του τρόπου που μεταφέρονταν οι μίζες, επικαλούμενοι μάλιστα και πρόσθετα στοιχεία για την άρση οιασδήποτε αμφισβήτησης.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Κώστας Βαξεβάνης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος