Οι δικηγόροι των οκτώ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης για τις δηλώσεις της Υπ. Παιδείας στη Βουλή

Την έντονη αντίδραση των συνήγορον των οκτώ φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης προκάλεσε η απάντηση της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή στις 11 Ιουλίου.

Οι δικηγόροι των οκτώ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης για τις δηλώσεις της Υπ. Παιδείας στη Βουλή

Να υπενθυμίσουμε, ότι μετά από μήνυση που κατέθεσε η υπουργός, οι φοιτητές κλήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο της προανάκρισης, με βασική κατηγορία την «αρπαγή» του Κοσμήτορα και δευτερεύουσα τη διατάραξη ειρήνης σε δημόσιο χώρο.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν ο κ. Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η κ. Σακοράφα από το ΜΕΡΑ25 και ο κ. Συντυχάκης από το ΚΚΕ.

Όπως ενδεικτικά αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, «η Υπουργός υποστήριξε ότι της μεταβιβάστηκε καταγγελία από την Κοσμητεία της σχολής και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να δράσει. Ωστόσο, στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων κανένα τέτοιο διαβιβασθέν έγγραφο δεν επικαλείται, παρά μόνο δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου από αναζήτηση στο διαδίκτυο. Συνεπώς, κανένα θεσμικό όργανο του Πανεπιστημίου δεν προσέτρεξε στη συνδρομή της, καθώς καμία αξιόποινη πράξη δεν έλαβε χώρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

δικηγόροι φοιτητών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος