Ρέθυμνο: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αίτημα το ασφαλές άνοιγμα σχολείων- σχολών

Σε συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αύριο Πέμπτη, 15 Απριλίου στη 1 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο, καλεί η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, .

Έτσι, κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τη δεύτερη βάρδια 11:00 – 14:00, ενώ για το Μουσικό Γυμνάσιο, η στάση θα γίνει από 12:00 – 15:00.

Στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, υπογραμμίζει ότι το Υπουργείο Παιδείας, κρατώντας κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, προωθεί «αντιδραστικές επιθέσεις στην Παιδεία» και ότι «στηρίζει τα ιδιωτικά κολέγια, προωθεί την ιδιωτικοποίηση ενώ τα πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούνται». Παράλληλα, υποστηρίζει ότι το άνοιγμα των σχολείων αποφασίστηκε χωρίς να παρθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

«Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ εναπόθεσαν στην ατομική ευθύνη γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα self test φαίνεται να αποτελούν την πανάκεια για την Κεραμέως ενώ από πέρσι απορρίπτει συνεχώς το σύνολο των αιτημάτων που εδώ και ένα χρόνο διατυπώνει η εκπαιδευτική κοινότητα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημιακών σχολών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος