Η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» αποτελεί πλέον μια διοργάνωση-σταθμό σε επίπεδο Ρεθύμνου και Κρήτης αναφορικά με την προβολή των προϊόντων της κρητικής γης σε συνδυασμό με τον κρητικό πολιτισμό και την κρητική διατροφή, που τα τελευταία χρόνια έχει εδραιώσει τη θέση της παγκοσμίως ως πρότυπο διατροφικό μοντέλο.
Αυτό επισημαίνει η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, με την ευκαιρία της έναρξης της Γιορτής, η οποία φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια ζωής και φιλοξενεί την κορυφή των τοπικών προϊόντων, μέσα από τη συμμετοχή σαραντα πέντε ντόπιων παραγωγών του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά) καθώς και εργαστήρια λαϊκής τέχνης.
Η κα Λιονή τονίζει πως η συγκεκριμένη γιορτή «προβάλλει το νησί μας, τα προϊόντα του και τον πολιτισμό μας, σε όλη την Ελλάδα, και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες μας, αλλά και τους συντοπίτες μας, που απολαμβάνουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με παράλληλες εκδηλώσεις που συνδυάζουν την κρητική γαστρονομία, τη γευσιγνωσία και την πρωτοποριακή χρήση των τοπικών προϊόντων».
Φέτος η συμμετοχή των παραγωγών στην έκθεση τοπικών προϊόντων είναι μεγαλύτερη από την περσινή, γεγονός που αφενός ικανοποιεί και αφετέρου καταδεικνύει τη δυναμική της Γιορτής και την ανάγκη της τοπικής παραγωγής να αποκτήσει εξωστρέφεια και να διασυνδεθεί με τον τουρισμό.- ΑΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος