Σ. Βαρδάκης: Να ανακληθούν οι περικοπές στην παράλληλη στήριξη στα σχολεία (ηχητικό)

Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, αλλά και στη παρέμβαση 52 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σχετικά με την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων στην παράλληλη στήριξη, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο βουλευτής Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης χαρακτήρισε «ανερμήνευτο» το γεγονός ότι ενώ όλη η Ευρώπη στηρίζει ένα ασφαλιστικό σύστημα -όσον αφορά την επικουρική ασφάλιση- τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα και τη δημόσια στήριξη του συστήματος ασφάλισης, η ελληνική κυβέρνηση «μας πάει σε ένα ανακεφαλαιωτικό σύστημα, με τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων το οποίο έχουμε πληρώσει ακριβά στο παρελθόν».

«Αυτόν τον υποτιθέμενο κουμπαρά που θα μαζεύονται τα χρήματα των νεοεισερχόμενων ασφαλισμένων, θα τον διαχειρίζονται ξένα funds ή ιδιώτες, οι οποίοι -με άρθρο που περιλαμβάνεται στο επίμαχο νομοσχέδιο- απαλλάσσονται εκ των προτέρων από κάθε αστική ή ποινική ευθύνη».

Η παράλληλη στήριξη

Παράλληλα, ο κ. Βαρδάκης, αναφερόμενος στην ερώτηση για των περιορισμό των τοποθετήσεων παράλληλων στηρίξεων ανά σχολική μονάδα με εντολή που δόθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τόνισε σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και συλλόγων εκπαιδευτικών, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καλούνται από το Υπουργείο να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές ομαδοποιημένα, με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τους 2 ανά σχολική μονάδα, αγνοώντας τις σοβαρές ανάγκες των μαθητών και τα πραγματικά κενά των σχολείων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολες σχολικές χρονιές, οι οποίες είχαν σημαντικές ψυχολογικές, συναισθηματικές, αλλά και μαθησιακές επιπτώσεις στους μαθητές – ιδιαίτερα εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και χρήζουν παράλληλης στήριξης – η απόφαση αυτή αποδεικνύει την παιδαγωγική και επιστημονική ένδεια του Υπουργείου. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γονείς των μαθητών που μένουν χωρίς παράλληλη στήριξη, αναγκάζονται να προσλάβουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με ένα τεράστιο κόστος.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, με σκοπό να έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες των σχολικών μονάδων σε παράλληλη στήριξη, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Βαρδάκη στην ΕΡΤ Χανίων

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γ. Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος