Σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων σε Χανιά και Ρέθυμνο

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, όπως δείχνουν οι αναλύσεις της τελευταίας εβδομάδας, 03-09/01.

Πιο συγκεκριμένα:

• Στην πόλη των Χανίων, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+242%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η ανοδική τάση ξεκίνησε την εβδομάδα 06-12/12/21, και έκτοτε, για τέσσερις συνεχείς εβδομάδες, καταγράφονται αυξητικές τάσεις. Στις 07/01/2022 καταγράφηκε η μεγαλύτερη τιμή που έχει καταγραφεί από την έναρξη των μετρήσεων, στις αρχές του 2021.
• Στην πόλη του Ρεθύμνου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα ήταν αυξημένη κατά 430% σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε την εβδομάδα 20-26/12/21, δηλαδή δύο εβδομάδες νωρίτερα. Τονίζεται ότι η αύξηση αφορά δεκαπενθήμερο, καθώς δε μετρήθηκε εβδομαδιαία μέση τιμή για το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα του Ρεθύμνου την τελευταία εβδομάδα, 27/12/21-02/01/22.
• Στην πόλη του Ηρακλείου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων δεν παρουσίασε αξιοσημείωτη μεταβολή (+10%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/12/21-02/01/22. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν πολύ υψηλά.
• Στην πόλη του Αγίου Νικολάου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρέμεινε σταθερή (+4%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/12/21-02/01/22. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου είναι πολύ υψηλά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος