Σύμβαση για την συντήρηση και αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Βρυσών – Σφακίων προς τον οικισμό Αλικάμπου

Υπεγράφη σήμερα Τρίτη σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, και της αναδόχου εταιρείας, για την εκτέλεση του έργου: “Συνδετήρια οδός από επαρχιακή οδό Βρυσών – Σφακίων προς οικισμό Αλικάμπου”, ποσού 160.000.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην αποκατάσταση των φθορών και την συντήρηση της συνδετήριας οδού από την Επαρχιακή Οδό Βρυσσών-Σφακίων προς τον οικισμό Αλίκαμπου, έτσι ώστε να αποκατασταθούν τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Συνοπτικά οι εργασίες που περιλαμβάνονται είναι οι εξής:

• Επισκευή – αποκατάσταση τοπικών φθορών του οδοστρώματος (επούλωση λάκκων και τοπικών καθιζήσεων και διαβρώσεων), με εφαρμογή τοπικά στρώσης υπόβασης (στα σημεία των λάκκων), εφαρμογή συγκολλητικής επάλειψης και εφαρμογή νέας στρώσης κυκλοφορίας στα τμήματα όπου παρατηρούνται οι φθορές του οδοστρώματος.
• Καθαρισμός χωμάτινου ερείσματος και καθαρισμός από φερτά υλικά υφιστάμενων χωμάτινων και τσιμεντένιων τάφρων που χρησιμοποιούνται για την απορροή των ομβρίων. Τοπικά προβλέπεται η επιδιόρθωση των υφιστάμενων χωμάτινων τάφρων και η διάστρωση συγκεκριμένου τμήματος αυτών με σκυρόδεμα για την προστασία από την διάβρωση.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κουκιανάκης, η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε έξι μήνες από την ημέρα εντολής έναρξης εργασιών της Διευθύνουσας Υπηρεσίας και κατόπιν υπογραφής της παρούσας σύμβασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος