Συνάντηση Διγαλάκη με τον Υπουργό Τουρισμού Β. Κικίλια για το αεροδρόμιο Χανίων

Την ολοκληρωμένη πρόταση του για την -υπό συγκεκριμένους όρους- παροχή κινήτρων στους αερομεταφορείς με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προσθήκη νέων απευθείας συνδέσεων με το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων και συνεπακόλουθα την αύξηση των διεθνών αφίξεων, παρουσίασε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης στον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.
Ο κ. Διγαλάκης σημείωσε ότι “με τη σημαντική αναβάθμιση των επίγειων εγκαταστάσεων στο αεροδρόμιο Χανίων τα τελευταία χρόνια, οι δυνατότητες εξυπηρέτησης πτήσεων είναι πολύ μεγαλύτερες από τη σημερινή κίνηση του αεροδρομίου. Το ζητούμενο είναι να επεκταθεί η διάρκεια της τουριστικής περιόδου, να αυξηθούν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις και να προγραμματιστούν περισσότερες πτήσεις. Για να γίνουν αυτά, είναι αναγκαίες δύο συνθήκες: πρώτον, να αυξηθεί η εναέρια χωρητικότητα του αεροδρομίου. Και δεύτερον, να υπάρξει οριζόντια παροχή κινήτρων σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες από το αεροδρόμιο Χανίων, όπως έχει γίνει σε ανταγωνιστικούς προορισμούς (π.χ. Κύπρος και Μάλτα)”.

Ο Υπουργός Τουρισμού αντιμετώπισε θετικά τη συνολική πρόταση που κατέθεσε ο κ. Διγαλάκης και ενημέρωσε τον Χανιώτη Βουλευτή για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Συμφωνήθηκε, μάλιστα, ότι θα υπάρξει επικοινωνία και συνεργασία για το ζήτημα αυτό στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος