Τις ανάγκες του Λασιθίου ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό η Αντιπεριφερειάρχης

Στο μεγάλο αναπτυξιακό έλλειμμα του νομού Λασιθίου επικεντρώθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Η κ. Πετράκη, αφού καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό και ευχήθηκε επιτυχία στο δύσκολο, αλλά κρίσιμο έργο του, όπως είπε. Η Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε, ότι ο νομός Λασιθίου, λόγω ακριβώς του αναπτυξιακού του ελλείμματος, δηλαδή των πολλών αναξιοποίητων πόρων του, αλλά και της πρωτοπορίας του, τόσο στον τουρισμό, όσο και στον αγροτοδιατροφικό τομέα, μπορεί να συμβάλλει ιδιαίτερα και να αποτελέσει μια πρώτη δυναμική εστία οικονομικής ανάκαμψης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και να αποτελέσει παράδειγμα και καταλύτη.

Τις ανάγκες του Λασιθίου ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό η Αντιπεριφερειάρχης

Ακόμη επεσήμανε, πως για να πετύχει αυτό, χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας, χρειάζεται κυρίως την προώθηση και δρομολόγηση των αναγκαίων έργων υποδομής και συγκεκριμένα:

•Τον ΒΟΑΚ από τα όρια του νομού μέχρι τη Σητεία.
•Τον ΝΟΑΚ από τη Σητεία μέχρι την Ιεράπετρα.

Αναφερόμενη στον τομέα των οδικών έργων, υπογράμμισε ότι επείγει, για λόγους συγκοινωνίας, αλλά και προστασίας της ζωής και της ασφάλειας χιλιάδων κατοίκων και τουριστών της περιοχής, η αποκατάσταση του καταρρέοντος παραλιακού δρόμου της Σητείας.

Επίσης, πρότεινε την κατασκευή των ώριμων υδρευτικών και αρδευτικών του νομού Λασιθίου, αυτονόητα απαραίτητων αναπτυξιακών υποδομών.

-Την κατασκευή των αγωγών νερού στις τουριστικές περιοχές Σίσι, Μίλατος, Ελούντα, Νεάπολη και στους οικισμούς Βραχάσι, Νικηθιανά, Λίμνες, Χουμεριάκος Μέσα – Έξω Λακώνια, Κριτσά του νομού Λασιθίου από το φράγμα Αποσελέμη.
-Το Προσαγωγός Μύρτους
-Τη Λιμνοδεξαμενή Χοχλακιών
-Το Φράγμα Αγίου Ιωάννη
-Το Φράγμα Λιθινών

Επείγει, επεσήμανε, η στελέχωση και στήριξη των νοσοκομείων του νομού, που συμβαίνει να αποτελούν όχι μόνο κοινωνικές, αλλά και τουριστικές αναπτυξιακές υποδομές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος