Πέντε κρούσματα κορονοϊού στην Καρδιολογική Κλινική του Βενιζέλειου

Πληθαίνουν τα περιστατικά προσβολής covid σε ασθενείς νοσοκομείων και στην Κρήτη.

Έτσι, μετά τα κρούσματα στην Αιματολογική, Ογκολογική και Ορθοπεδική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, βεβαιώθηκαν τέσσερα κρούσματα στην Καρδιολογική Κλινική του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος. Επίσης νόσησε και μια νοσηλεύτρια η οποία δεν είχε εμβολιαστεί και νοσηλεύεται στην κλινική covid του ΠΑΓΝΗ.

Και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης στη συγκεκριμένη κλινική στην οποία όλοι οι γιατροί είναι εμβολιασμένοι, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να εξεταστούν νέα μέτρα που θα επιχειρήσουν τον περιορισμό της ενδονοσοκομειακής διασποράς.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζελείου Ελένη Κωστάκη που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, “έχει εμβολιαστεί το σύνολο του ιατρικού προσωπικού στην καρδιολογική, καθώς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό εκτός από τη νοσηλεύτρια που νόσησε και το διαπίστωσε κάνοντας τεστ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Επίσης, όλα τα rapid tests εργαζομένων και ασθενών βγήκαν αρνητικά και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ“.

Στην καρδιολογική κλινική έγινε απολύμανση των χώρων, ενώ οι τέσσερις θετικοί στον κορονοϊό ασθενείς μεταφέρθηκαν στην κλινική covid του νοσοκομείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος