Ένας στους πέντε δικηγόρος  του Βόλου δεν είχε ούτε μια παράσταση το πρώτο εξάμηνο του 2015

Δικηγόροι εγκαταλείπουν την δικηγορία χωρίς να έχουν εξασφαλίσει άλλη επαγγελματική θέση ενώ στη Μαγνησία καταγράφονται 32 αποχωρήσεις μέσα στο 2014 και οκτώ μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2015.  Από τους 32 αποχωρήσαντες δικηγόρους οι 12 έμειναν άνεργοι. Τα στοιχεία ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης, στο χαιρετισμό του για την έναρξη του δικαστικού έτους, που όμως συνέπεσε με την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω των εκλογών.

«Πέρυσι το πρώτο 8μηνο του 2014 το 16,43% των ενεργών δικηγόρων του Βόλου δεν είχε ούτε μία παράσταση. Φέτος το αντίστοιχο ποσοστό είναι 18,82%» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γαϊτάνης και συνέχισε: Ασφαλιστικές εισφορές στο ΕΤΑΑ-ΤΑΝ κατέβαλε, παραδίνοντας βιβλιάρια, το 44,80%. Οι υπόλοιποι έχουν κάνει ρύθμιση. Γιατί παρουσιάζω αυτούς τους αριθμούς; Το κάνω, γιατί τα προβλήματα των πολλών δεν καλύπτονται κάτω από την ευημερία των λίγων. Οι δικηγόροι είναι κομμάτι της κοινωνίας. Δεν είναι έξω από τα προβλήματα. Είναι μέσα στα προβλήματα της κοινωνίας. Όταν η κοινωνία ευημερεί και οι δικηγόροι ευημερούν. Όταν η κοινωνία δυστυχεί και οι δικηγόροι δυστυχούν. Θεωρώ αδιανόητο σε αυτήν την οικονομική κρίση οι δικηγόροι να φορολογούνται με 26% από το πρώτο ευρώ. Να επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23%. Να πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος, ακόμη και όταν ουσιαστικά είναι άνεργοι.

Οι δικηγόροι από την όποια αυριανή κυβέρνηση ζητούν να τους δώσει πίσω τη χαμένη ελπίδα. Αυτή τη χαμένη ελπίδα προσπαθούμε με τις μικρές δυνάμεις μας σαν Σύλλογος, να δώσουμε στα μέλη μας. Προσφέρουμε δωρεάν 2 τράπεζες νομικών πληροφοριών. Δωρεάν Wι-Fι στο δικαστικό μέγαρο. Προσφέρουμε εκπτωτικά προγράμματα από 3 εταιρίες ταχυμεταφορών. Ξεκινάμε τον άλλο μήνα εκπτωτικά προγράμματα με λογιστές. Μελετάμε τη δυνατότητα παρακράτησης του ΦΠΑ στην πηγή και απόδοσης του μέσω Συλλόγου σε εθελοντική βάση. Το κάνουν ήδη άλλοι σύλλογοι με πρώτο της Πάτρας. Και βέβαια συνεχίζουμε την προσπάθεια να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα. Με την έκδοση αγωγοσήμων μέσω του Συλλόγου. Από τον άλλο μήνα με μία αναβαθμισμένη ιστοσελίδα και με την αποστολή σε εβδομαδιαία βάση news letters στα μέλη. Με πληρωμή του μερίσματος μέσω e-banking. Ύστερα από τόσα εμπόδια η τοποθέτηση ηλεκτρονικών πινάκων για την παρακολούθηση της εξέλιξης των υποθέσεων αρχικά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο προχωρεί.

Θέλουμε στο πλευρό μας τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τους δικαστικούς υπαλλήλους. Μη μας βλέπετε σαν αντιπάλους. Μην ορθώνετε τείχη ανάμεσά μας. Σε αυτή την οικονομική κρίση το καθημερινό άγχος μπορεί να μας σκοτώσει. Ζητούμε μία στοιχειώδη ποιότητα ζωής Ζητούμε από τους δικαστές των ποινικών δικαστηρίων τα αιτήματα αναβολών να προτάσσονται. Για να μπορούμε να δικάσουμε και αλλού. Λυμένα στο παρελθόν προβλήματα δεν μπορεί κάθε λίγο αναβιώνουν.

H βούλησή μας όμως είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Γι΄αυτό και μετά τις εκλογές, εφ΄όσον σχηματισθεί σταθερή κυβέρνηση, όλοι μαζί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναζητήσουμε λύσεις για το Δικαστικό Μέγαρο. Γι΄αυτό και για δεύτερη φορά συνδιοργανώνουμε τον αγιασμό με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος