Δήμαρχος Φλώρινας: “Η τηλεθέρμανση με φυσικό αέριο προχωράει κανονικά”

“Ως Δήμος Φλώρινας, θα προμηθευτούμε φυσικό αέριο από τον αγωγό TAP και συγκεκριμένα από τον κόμβο του Περδίκα”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, απαντώντας στη τοποθέτηση της παράταξης Ενότητα Συνεργασία σχετικά με τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης με φυσικό αέριο.
Όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννάκης “ξαφνικά “ανέβηκε στα κεραμίδια” η παράταξη “Ενότητα – Συνεργασία” ψέγοντας τον Δήμαρχο Φλώρινας γιατί αυτός και η παράταξή του επέλεξαν την εγκατάσταση του φυσικού αερίου στην περιοχή του Δήμου Φλώρινας, σε αντικατάσταση της τηλεθέρμανσης, μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού να κλείσουν όλες οι ενεργειακές μονάδες και να σταματήσει η εξόρυξη του λιγνίτη.

Κι αυτό το έκανε δια της μεθόδου της επιλεκτικής ενημέρωσης, στηριζόμενη σε ένα και μόνο δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας των Αθηνών περί μη χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία, αγνοώντας άλλα πέντε τουλάχιστον δημοσιεύματα, επίσης Αθηναϊκών εφημερίδων, που έλεγαν το αντίθετο για την περιοχή μας. Ίσως, γιατί αυτά δεν βοηθούσαν στην αντιπολιτευτική της τακτική.

Και το λέμε αυτό γιατί δεν φρόντισαν ή δεν ήθελαν να ερευνήσουν τι και ποιον αφορά το συγκεκριμένο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή». Αν όντως αφορά την επέκταση του φυσικού αερίου στον Δήμο μας. Ίσως, γιατί δεν τους εξυπηρετούσαν στα αντιπολιτευτικά τους σχέδια”.

Συμπληρώνει ακόμα ότι “στόχος τους ήταν να πλήξουν την αξιοπιστία του Δημάρχου και να δημιουργήσουν ρήγματα στις εξαιρετικές σχέσεις του με τους δημότες. Όμως πλανώνται, γιατί ο Δήμαρχος κινείται με σχέδιο και οργάνωση, συνεργαζόμενος με την Περιφέρεια και τοπικούς φορείς, έχοντας τακτική επικοινωνία με την Κυβέρνηση και επομένως έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των όσων συμβαίνουν στην κυβερνητική πολιτική αλλά και την Ε.Ε.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να κοπάσει ο θόρυβος που προσπάθησε να δημιουργήσει η παράταξη «Ενότητα – Συνεργασία» γνωρίζουμε στους Φλωρινιώτες και τις Φλωρινιώτισσες ότι το εν λόγω δημοσίευμα δεν μας αφορά, αλλά αφορά καθαρά τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από τα Τρίκαλα Ημαθίας στην Κοζάνη. Και μ’ αυτόν τον αγωγό δεν έχουμε καμία σχέση. Εμείς, ως Δήμος Φλώρινας, θα προμηθευτούμε φυσικό αέριο από τον αγωγό TAP και συγκεκριμένα από τον κόμβο του Περδίκα”.

Ο κ. Γιαννάκης τέλος κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του εκπροσώπου της εταιρίας Διανομής Φυσικού Αερίου και Διευθύνων Σύμβουλος της, που σχεδιάζει και διαχειρίζεται το πρόγραμμα Φυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία, Μάριου Τσάκα, σημειώνοντας πως είπε ότι ” ολοκληρώνονται τις αμέσως επόμενες ημέρες οι διαδικασίες για τη συγχρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου ανάπτυξης δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου στην ακριτική πόλη της Φλώρινας. Το δίκτυο δεν θα περιορίζεται μόνον στον οικιστικό ιστό της πόλης, αλλά θα επεκτείνεται σε χωριά του Δήμου, όπως και στη βιομηχανική περιοχή.

Όσον αφορά τα έργα στις περιοχές Δρέπανο, Κρόκο, Περδίκκα και Μαυροδένδρι, η ΔΕΔΑ θα προχωρήσει στην υλοποίησή τους ακόμα κι αν αυτά δεν ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησής τους, όπως είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και ίδια και δανειακά κεφάλαια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος