Διοικητής Π. Υ. Φλώρινας: “Λύνει τα χέρια στην Πυροσβεστική η εγκατάσταση του μόνιμου Κλιμακίου στην Πρέσπα”

“Η εγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Πρέσπα ως μόνιμου λύνει τα χέρια της Πυροσβεστικής, καθώς οι πυρκαγιές που ξεσπάνε εκεί κατά καιρούς, και ιδιαίτερα οι ‘εισαγόμενες’, θα αντιμετωπίζονται έγκαιρα, καθώς θα υπάρχουν δύο οχήματα και 10 μέλη της Πυροσβεστικής μόνιμα πλέον στην περιοχή”, τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, κ. Μαυροματίδης.

Σημείωσε δε ότι η εγκατάσταση Πυροσβεστικού Κλιμακίου μόνιμα στην περιοχή των Πρεσπών -που έχει αρκετές ορεινές δύσβατες περιοχές- ήταν ένα χρόνιο αίτημα των ίδιων των πυροσβεστών και των φορέων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όσον αφορά την καύση χωραφιών και καλαμιών, χαρακτήρισε απαγορευτικό το γεγονός, όχι μόνο για το ποινικό κομμάτι και τις διοικητικές κυρώσεις, αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον καθώς και τον κίνδυνο να αρχίσουν να καίνε ανεξέλεγκτα πλησιάζοντας κατοικημένες περιοχές και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος