ΕΒΕ Φλώρινας: Συναντήσεις για την απολιγνιτοποίηση των Βαλκανίων

Το Επιμελητήριο Φλώρινας συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας του προγράμματος «Πρωτοβουλία για τις λιγνιτικές περιοχές υπό μετάβαση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Ιουλίου στο Μοναστήρι (Bitola) της Βόρειας Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα έχει στόχο την στήριξη των χωρών και των Περιφερειών για να απομακρυνθούν από τον άνθρακα προς μια οικονομία ουδέτερη, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτή η μετάβαση είναι δίκαιη. Οι συναντήσεις στοχεύουν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και γνώσεων, μεταξύ των υπό μετάβασης περιοχών της Φλώρινας και των περιοχών Bitola και Kicevo.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες και προτεραιότητες του σχεδίου για την απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας την αναγκαιότητα της απολιγνιτοποίησης στη διασυνοριακή περιοχή.  Οι εκπρόσωποι της Βόρειας Μακεδονίας υπογράμμισαν ότι, η συνεργασία των δύο περιοχών είναι απαραίτητη για την επίτευξη της απολιγνιτοποίησης της ευρύτερης περιοχής και εξέφρασαν την αναγκαιότητα για την έναρξη της μετάβασης στις περιοχές της χώρας τους.

ΕΒΕ Φλώρινας: Συναντήσεις για την απολιγνιτοποίηση των Βαλκανίων

Στη συνάντηση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής oι συντονιστές του προγράμματος, Timon Wehnert και Carsten Rothballer, ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Μοναστήρι, Αλέξανδρος Βιδούρης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, η συντονίστρια του προγράμματος για την Ελλάδα Κων/να Τογκαρίδου, ο Δήμαρχος Bitola Toni Konjanovski, o Δήμαρχος Novaci Stevce Stevanovski και ο Γενικός Διευθυντής του εργοστασίου ηλεκτρισμού στην πόλη Bitola, Vasko Kovacevski.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρωτοβουλία για τις λιγνιτικές περιοχές υπό μετάβαση», θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις με εκπροσώπους από περιοχές της Βουλγαρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος