Φλώρινα: Δράσεις για την πρόληψη πυρκαγιών ενόψει αντιπυρικής περιόδου από την πολιτική προστασία

Ο Σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2022, ήταν τα κυριότερα θέματα, που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας Ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2022.


Αποκλειστικό αντικείμενο η πρόληψη και η καταστολή των πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο. Από τους αρμόδιους επισημάνθηκε η έγκυρη και έγκαιρη υλοποίηση δράσεων, που αφορούν την πραγματοποίηση καθαρισμού της βλάστησης, κυρίως των οικισμών, που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, την απαγόρευση ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, τον ανεφοδιασμό των υδατοδεξαμενών, τον έλεγχο του υφιστάμενου οδικού δικτύου πρόσβασης στις δασώδεις περιοχές, την πραγματοποίηση μεικτών περιπολιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη συμμετοχή και εθελοντικών ομάδων.

Επίσης, τονίσθηκε ο καταλυτικός ρόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, καθώς και με άλλους φορείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος