Γιάννης Οικονόμου: “Στόχος μας να αποζημιωθούν έγκαιρα όσοι επλήγησαν από τον παγετό” (βίντεο)

Τις δενδροκαλλιέργειες που επλήγησαν από το παγετό με αποτέλεσμα να καταστραφεί η παραγωγή ροδάκινων νεκταρινιών, μήλων και κερασιών στην περιοχή του Αμυνταίου, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή για την παρουσίαση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.


Γιάννης Οικονόμου: “Στόχος μας να αποζημιωθούν έγκαιρα όσοι επλήγησαν από τον παγετό” (βίντεο)Ο κ. Οικονόμου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αγρότες που επλήγησαν και εκπροσώπους αγροτικών φορέων και να ακούσει τα αιτήματα τους.
Όπως είπε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ Φλώρινας “Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά το μέγεθος της ολικής καταστροφής των δενδροκαλλιεργειών λόγω του παγετού και την ανάγκη που υπάρχει για άμεση παρέμβαση στήριξης των αγροτών να στηριχτούν έγκαιρα και δίκαια και όσα εμπίπτουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, και όσα ήταν εκτός
Γιάννης Οικονόμου: “Στόχος μας να αποζημιωθούν έγκαιρα όσοι επλήγησαν από τον παγετό” (βίντεο)Η ζημιά είναι καθολική και πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι αναγκαιότητα από μια οικονομική υποστήριξη τώρα, γιατί καρπός και σοδειά μπορεί να μην υπάρχει αλλά οι καλλιεργητικές εργασίες συνεχίζονται.
Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να αποζημιωθούν οι άνθρωποι αυτοί έγκαιρα και δίκαια
Θα χρησιμοποιήσουμε και τον ΕΛΓΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ήδη έχουμε ζητήσει ως κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δοθεί οικονομική ενίσχυση.
Και με τη νέα προγραμματική περίοδο φροντίζουμε να βρούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηρίζουμε τέτοιες περιπτώσεις ζημιών στον Αγροτικό Τομέα”. .

Όσον αφορά στην απολιγνιτοποίηση και το σχεδιασμό για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε: “Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις πρόνοιες του στρατηγικού σχεδίου από την περιστάσεις ώστε ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης, είτε με το σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων είτε την αξιοποίηση της εμπειρίας, για το πως θα αντιμετωπίσουμε τέτοιες περιπτώσεις και την υποστήριξη των καινοτόμων προτάσεων και ενός βιώσιμου μοντέλου που θα δώσει εισόδημα, θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την μεταποίηση και τα έργα υποδομής στην περιοχή που έχει παράδοση στον πρωτογενή”.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, επεσήμανε: “Η παρουσία του Υφυπουργού εδώ σηματοδοτεί το αμέριστο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την περιοχή και να στείλω το μήνυμα ότι έχουμε εργαστεί σκληρά και εφεξής υπολογίζουμε ότι θα έχουμε θετικές αναγγελίες”.

https://youtube.com/shorts/G1r6LEQythY?feature=share

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος