Καστοριά: Αεροδρόμιο και Υδατοδρόμιο στο επίκεντρο συνάντησης

Σημαντικά ζητήματα για τη λειτουργία του Υδατοδρομίου αλλά και του Αεροδρομίου Καστοριάς, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Γεώργιο Δριτσάκο στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της ασφάλειας πτήσεων, όπως επίσης και η αναγκαιότητα αναβάθμισης και περαιτέρω αξιοποίησης του Αεροδρομίου.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος κ. Κορετσίδης αναφέρει ότι “υπήρξε δέσμευση από τον Διοικητή ότι θα ξεκινήσει άμεσα η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου (σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων, υδατόπυργος, επιβατικός σταθμός, φωτισμός) με χρηματοδότηση είτε από την Υ.Π.Α., είτε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε το Αεροδρόμιο Καστοριάς, σε συνδυασμό και σύμπραξη με το Υδατοδρόμιο, να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο διεύρυνσης των υφιστάμενων χώρων και εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία αεροσκαφών V.I.P.”.

Τονίζει ακόμα ότι “χρόνια και ουσιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αεροδρόμιο θα πρέπει επιτέλους να βρουν λύση. Εμείς από τη πλευρά μας, συνεργαζόμενοι με κάθε αρμόδιο φορέα και θεσμικό παράγοντα, δεν εφησυχάζουμε, καταβάλλοντας διαρκή προσπάθεια για να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε ό, τι καλύτερο για τον τόπο μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος