Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας τίμησαν τον Κωνσταντίνο Κανάρη (video)

Τον ναύαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη τον Μπουρλοτιέρη, τίμησαν μαθητές των τμημάτων Β1’ και Στ2’ του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης», με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών των τμημάτων Μαρίας Σφέτκου και Όλγας Μούσιου Μυλωνά, ολοκληρώνοντας τα Σχέδια Εργασίας των τάξεών τους για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας τίμησαν τον Κωνσταντίνο Κανάρη (video)Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσκεψη στο μνημείο-προτομή του ήρωα αγωνιστή στον περίβολο του Διοικητηρίου Φλώρινας, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες.

Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας τίμησαν τον Κωνσταντίνο Κανάρη (video)Το γλυπτό μνημείο αποτελεί δωρεά του Πολεμικού Ναυτικού προς τον Δήμο της Φλώρινας, με αφορμή τον εορτασμό της «Ναυτικής Εβδομάδας» στη Φλώρινα από 28 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου 1998. Η προτομή κατασκευάστηκε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας με δαπάνη του Ναυτικού και είναι η μοναδική προτομή ήρωα του 1821 στην πόλη.

Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας τίμησαν τον Κωνσταντίνο Κανάρη (video)Τη σεμνή υπαίθρια εκδήλωση, που έγινε με όλα τα μέτρα των συνθηκών της πανδημίας, τίμησε με την παρουσία του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Γεώργιος Λυγούρας, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της τιμής στους ήρωες προγόνους και επιβράβευσε την πρωτοβουλία τους. Στην κατάθεση στεφάνου παρευρέθηκε και ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Φλώρινας, Θωμάς Τσούλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος