Μηνύματα Συλλόγων και φορέων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

” Η υπεράσπιση και ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι καθήκον όλων μας”, είναι το μήνυμα του Συλλόγου Γυναικών Αμυνταίου για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αναφέρει ακόμα “στις 8 Μαρτίου 2021 ο αγώνας για πραγματική ισότητα των φύλων και ενδυνάμωση των γυναικείων δικαιωμάτων συνεχίζεται. Εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης και των αλλεπάλληλων καταγγελιών βίας και σεξουαλικών παρενοχλήσεων, οι γυναίκες συνεχίζουν να δίνουν ζωή και να σηκώνουν ακούραστα στους ώμους τους την οικογένεια και την κοινωνία ολόκληρη με προσφορά αγάπης, φροντίδας και προστασίας”.

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φλώρινας Κώστας Ρόζας σημειώνοντας πως ” η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει την ανάγκη για ουσιαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων της σύγχρονης γυναίκας, που καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους: κόρη, μάνα, σύζυγος, εργαζόμενη και αγωνίστρια στο στίβο της ζωής”.

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής Φλώρινας σε μήνυμα του αναφέρει “Καμία μόνη της! Σπάμε σιωπές, διεκδικούμε ουσιαστική ισότητα για την γυναίκα. Για όλα αυτά, η κοινωνική επιταγή ορίζει εδώ και τώρα αποκατάσταση και ενίσχυση των πολιτικών ισότητας στην πράξη”.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η ΑΡΣΥ Δυτικής Μακεδονίας στέλνει το δικό της μήνυμα σημειώνοντας ότι “η βία κατά των γυναικών όσο κι αν αποκρύπτεται από τις κυβερνήσεις τα καθεστωτικά μίντια, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι καθημερινότητα για εκατομμύρια γυναίκες ανά το κόσμο. Είναι καθημερινότητα για χιλιάδες γυναίκες στη χώρα μας. Και θα αναπαράγεται όσο η κοινωνία κλείνει τ’ αυτιά της κι όσο το κράτος αδιαφορεί μη θεσπίζοντας το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για την τιμωρία των δραστών, μη διαμορφώνοντας εκείνο το ασφαλές πλαίσιο με κατάλληλες δομές ολόπλευρης στήριξης των γυναικών ώστε να ξαναπιάσουν τη ζωή στα χέρια τους”.
Μεταξύ άλλων αναφέρει :
Ως εδώ! Ορθώνουμε το ανάστημα μας! Ν’ ακουστεί η φωνή μας!

Για να μπορούν να καταγγέλλονται και να τιμωρούνται κάθε είδους περιστατικά, είτε αφορούν εργοδοτικές επιθέσεις, εκβιασμούς, ακόμα και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Για να μην κρύβεται τίποτα κάτω από το χαλί! Για να μην είναι κανείς μόνος, καμία μόνη! Για να τιμωρείται ο θύτης κι όχι να στιγματίζεται το θύμα. Για να σπάσει ο φόβος και να κερδίζει μέρα με τη μέρα η ζωή και το φως.

Όλες και όλοι στον αγώνα!

Για ίσα δικαιώματα στη δουλειά, στο σπίτι, στην κοινωνία.

Για την υπεράσπιση των εργασιακών, αναπαραγωγικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Για την προστασία της μητρότητας.

Για Δημόσια υγεία, περίθαλψη, κοινωνική πρόνοια. Για Δημόσια παιδεία, βρεφονηπιακή φροντίδα και προσχολική αγωγή.

Για ένα θεσμικό και νομικό πλαίσιο που θα ενισχύει τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους διάκριση με βάση το φύλο ή το σεξουαλικό προσανατολισμό. Που θα στηρίζει και θα βοηθά τις γυναίκες να καταγγείλουν, θα ενισχύει όσες υφίσταντο βία, παρενόχληση στο χώρο εργασίας, στο σπίτι.

Η πάλη των γυναικών για κοινωνικά δικαιώματα, για δημοκρατία, ισότητα, χειραφέτηση είναι δημιουργικά δεμένη με τον αγώνα συνολικά της εργατικής τάξης για απελευθέρωση από το σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος