Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά – Στο επίκεντρο της συνάντησης Ι. Κιοσέ με Πρόεδρο Εμπόρων

Οι συνέπειες της πανδημίας στον εμπορικό κόσμο και ο σχεδιασμός για την μεταλιγνιτική εποχή, ήταν τα κυριότερα θέματα, που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου, Δημήτριο Νάντση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκαν λεπτομερώς και τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του Δήμου Αμυνταίου και τα αιτήματα περί μείωσης φόρων και εισφορών, που έχουν κατατεθεί στην πολιτεία, προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων, που ορίζουν οι επιστήμονες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή επανεμφάνισης του φαινομένου “άνοιξε-κλείσε”.

“Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου υπογράμμισε τα προβλήματα, που ανακύπτουν στην απασχόληση και στο εισόδημα της περιοχής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, “κρίνοντας απαραίτητο τον σχεδιασμό μίας νέας προοπτικής και δίκαιης προσέγγισης, που δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα, αλλά στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητας (δημιουργία βιομηχανικού πάρκου), ώστε να αξιοποιηθεί το υπάρχον και έμπειρο εργατικό δυναμικό”. Επίσης ο κ. Νάτσης χαρακτήρισε “μονόδρομο την επιστροφή του εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού της περιοχής, στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ευνοϊκού και συνάμα ανταγωνιστικού επιχειρηματικού-επενδυτικού περιβάλλοντος”. Τέλος επισήμανε την “ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού, μέσα από τη δημιουργία στοχευμένων και ρεαλιστικών υποδομών’.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος