Βράβευση εικαστικού Σοφίας Αντωνακάκη από τον οργανισμό OSTEN

Από τον διεθνή οργανισμό Osten για το υποβαλλόμενο έργο της στα πλαίσια της OSTEN BIENNIAL of DRAWING Skopje 2020, βραβεύτηκε η εικαστικός φωτογράφος Σοφία Αντωνακάκη από την Φλώρινα.Η Σοφία Αντωνακάκη παρέδωσε ένα υλικό μελέτης πάνω στο διαχρονικό φαινόμενο της εξαναγκαστικής ή εθελουσίας μετανάστευσης και του εκτοπισμού. Επιχείρησε να καταγράψει μέσα από πολύ-προβολικές συνθήκες ένα συνονθύλευμα εικόνων που συντελούν στο άκρατο φαινόμενο της μετακίνησης πληθυσμών και του νεωτερικού νομαδισμού.

Βράβευση εικαστικού Σοφίας Αντωνακάκη από τον οργανισμό OSTEN

Το έργο: “Η κατάδυση στο υπερπέραν της μεταναστευτικής ροής ανθρώπων και πτηνών, Φωτογραφική εγκατάσταση μέσα από βιντεο-προβολές της Σοφίας Αντωνάκη στον πολιτιστικό οργανισμό Osten της Βόρειας Μακεδονίας”.

“Η μετανάστευση”, όπως αναφέρει η ίδια, “είναι ένα σύνθετο, ρυθμιστικό και δυναμικό φαινόμενο του οικονομικού και κοινωνικού πεδίου. Η λειτουργία της ατομικής και της μαζικής μετακίνησης, σε συνθήκες ροής, είναι ο τρόπος που αναπτύσσεται το διαχρονικό φαινόμενο στις μέρες μας. Η εκτατικότητα, η επεκτατικότητα, η αποεδαφοποίηση, η παλιννόστηση, η αποικιοποίηση, η αποαποικιοποίηση, η αποδημία,η εξορία είναι έκδοχα των συνεχών μετακινήσεων πληθυσμών, με ομοιογενή ή ετερογενή,αναγκαστικά ή προαιρετικά χαρακτηριστικά. Όλο το φαινόμενο εξαντλείται και ολοκληρώνεται, ως παγκοσμιοποιημένη αναδιάρθρωση χώρων και οργανώνεται, επίσης, ως επιλογή εφαρμοσμένης γεωγραφίας και διαχείρισης του τόπου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος