Η ιδρυτική συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας στο Βόλο

Με μικρή συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αχίλλειο η τρίτη για τη Θεσσαλία ιδρυτική συνέλευση της «Λαϊκής Ενότητας». Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Κώστας Δελημήτρος ο οποίος επισήμανε ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το σύστημα, με πρωτεργάτη τον Αλέξη τον Τσίπρα, να τους εμποδίσει να εκφράσουν το λαϊκό αίτημα του ελληνικού λαού, το πατριωτικό αποτέλεσμα του τεράστιου ΟΧΙ που είχε λαϊκά και ταξικά χαρακτηριστικά, δεν τα κατάφερε. «Δεν μας βρήκε απροετοίμαστους. Καταφέραμε, παρά τις αντιξοότητες, σε μικρό χρονικό διάστημα, να συγκροτηθούμε σαν πολιτικό και κινηματικό μέτωπο”. Επισήμανε ότι δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να γίνει η απαραίτητη και σε βάθος δημοκρατική συζήτηση, όμως αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές, όπως και η συγκρότηση των οργάνων του κόμματος. Τόνισε ότι το μέτωπο της Λαϊκής Ενότητας ήλθε να συνεχίσει τις καλύτερες αγωνιστικές και πολιτικές παρακαταθήκες του ΣΥΡΙΖΑ που μετατοπίστηκε στο μνημονιακό μπλοκ. «Ως εκ τούτου η σκυτάλη και το βάρος της ιστορίας πέφτει στις πλάτες μας για να συνεχίσουμε και σε κινηματικό και πολιτικό επίπεδο, να εκφράσουμε αυτή την αντίσταση που έδειξε ο ελληνικός λαός και στις 25 του Γενάρη, αλλά και πιο έντονα στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, έτσι  ώστε να ανοίξουμε νέους δρόμους και στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη, μακριά από τα μνημόνια της λιτότητας, την παραγωγική καταστροφή της χώρας, την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και τέλος την υποτέλεια της πατρίδας μας».

Σε ότι αφορά το προγραμματικό πλαίσιο της «Λαϊκής Ενότητας» σημειώθηκε πως στόχος  είναι η διαγραφή του χρέους, η ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και η εθνικοποίηση των τραπεζών και είναι γνωστό πως όλα αυτά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Με το τέλος της εισήγησης, ανακοινώθηκε η ομάδα συντονισμού του εκλογικού αγώνα και έγινε έκκληση για συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών και ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Η πρόταση για το ψηφοδέλτιο θα ολοκληρωθεί και θα σταλεί στα κεντρικά του κόμματος το αργότερο μέχρι αύριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος