Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ηρακλείου

Σύντομη ενημέρωση από την ΕΡΤ Ηρακλείου

Ένοπλη ληστεία σε βάρος ενώ ηλικιωμένου ζευγαριού 88 και 79 ετών, σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου. Συγκεκριμένα στο σπίτι του ζευγαριού μπήκαν τρεις ένοπλοι, οι οποίοι με την απειλή όπλων πήραν χρήματα και κοσμήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία που ενημερώθηκε αμέσως κάνει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού θα λειτουργήσει από τη νέα Ακαδημαϊκή χρόνια η φοιτητική εστία, που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 62 φοιτητών. Η εστία θα συμβάλει στη σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Πανεπιστήμιο, ενώ ολοκληρώθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε ζημιές μηχανολογικού εξοπλισμού και στις υψηλές  θερμοκρασίες, οι οποίες δημιουργούν αυξημένη κατανάλωση νερού, αποδίδει η ΔΕΥΑΗ την έλλειψη νερού που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές της πόλης του Ηρακλείου.  Σημειώνει όμως ότι το κύριο πρόβλημα είναι, η μη επαρκής ποσότητα νερού που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑΗ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα αντιμετωπιστεί με την τροφοδοσία των υδραγωγείων από το Φράγμα Αποσελέμη σε περίπου 30 ημέρες. Η Δημοτική Επιχείρηση ζητά την κατανόηση των δημοτών και την κατανάλωση νερού με μέτρο.

Δύο άνδρες 54 και 56 ετών, με το δεύτερο να είναι κρατούμενος στις φυλακές, συνέλαβε η αστυνομία στο Ηράκλειο για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο ηλικίας 66 ετών. Ο 54χρονος με τον 66χρονο μετέφεραν ηρωίνη, για λογαριασμό του 56χρονου, την οποία διέθεταν σε στέκια ναρκομανών στο Ηράκλειο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 384 γραμμάρια ηρωίνης, μέρος των οποίων είχαν κρύψει στην αυλή εκκλησίας του δήμου Μαλεβιζίου.

Με ηχοχρώματα swing, jazz, blues αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις των «Alan Dalon», θα γεμίσει ο κήπος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, την ερχόμενη Τετάρτη στις εννιά το βράδυ. Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 μέχρι τις 11.30 το βράδυ, με γενική είσοδο πέντε ευρώ. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το ποτό τους μετά μουσικής στους υπαίθριους χώρους του Μουσείου, αλλά και να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές του.

Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Υάκινθο, στην καρδιά του Ψηλορείτη, το TEDxAnogeia, με θέμα τις «Κορυφές» και σύνθημα «Φώτισε το δρόμο σου προς την Κορυφή». Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα παγκόσμιων συνεδρίων, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να συναντηθούν άνθρωποι από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους, και έχοντας 15-18 λεπτά στη διάθεση του ο καθένας να πει μια ιδέα με στόχο να ωφελήσει την ανθρωπότητα να γίνει καλύτερη.

Στον Άγιο Νικόλαο θα γίνει το Σεπτέμβριο ο διεθνής αγώνας ποδηλασίας δημοσιογράφων. Η σχετική πρόταση θα κατατεθεί σύντομα, μετά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος, Αντώνης Ζερβός, με το Γουόλτερ Ρότιερς, πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας ποδηλασίας δημοσιογράφων.

Ένας 29χρονος Πακιστανός συνελήφθη χθες στο Ηράκλειο γιατί βρέθηκαν στην κατοχή του 5.400 πακέτα τσιγάρα και 2,6 κιλά καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Εφτά στρέμματα δασικής και τρία στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, αποτέφρωσε φωτιά που εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στις Δριγιές του δήμου Αμαρίου. Η φωτιά σβήστηκε με την επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος