Ειδήσεις από την ΕΡΤ Λάρισας

Σύντομη ενημέρωση από την ΕΡΤ Λάρισας

Καταβάλλονται την Παρασκευή τα προνοιακά επιδόματα.

Με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της  μη έγκυρης καταβολής του ποσού  των 2,4εκ ευρώ στην ΤτΕ για την αποπληρωμή των προνοιακών επιδομάτων σε χιλιάδες δικαιούχους του Ν. Λάρισας πιστώνονται την ερχόμενη Παρασκευή στους λογαριασμούς δικαιούχων τα ποσά που δικαιούνται.

Η καθυστέρηση άναψε τα αίματα στο Δημοτικό συμβούλιο Λάρισας με τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης να ζητούν  ”Να δεσμευτεί η δημοτική αρχή ότι σε περίπτωση που δεν καταβληθούν έγκαιρα θα πληρώσει κανονικά τους δικαιούχους από την χρήση άλλων κωδικών του προϋπολογισμού και θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση την έγκαιρη καταβολή τους”.

Επιμένει ο καύσωνας.

Στα ύψη βρίσκεται για ακόμη μια ημέρα ο υδράργυρος στην πόλη της Λάρισας. Το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 40ο Κελσίου με την αίσθηση ωστόσο να κάνει την θερμοκρασία μεγαλύτερη λόγω και των υψηλών ποσοστών υγρασίας. Το κέντρο της πόλης ιδιαιτέρως τις μεσημεριανές ώρες «αδειάζει» από δραστηριότητες καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, κυρίως για τις ευπαθείς κυρίως ομάδες του πληθυσμού. Αποπνικτική είναι η κατάσταση και τις βραδυνές ώρες αφού η θερμοκρασία παραμένει υψηλή. Τρόπους αντιμετώπισης του καύσωνα αναζητούν οι πολίτες. Όσοι, λόγω και της εργασίας βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους λαμβάνουν μέτρα προστασίας με ανάλογη ενδυμασία και κατανάλωση πολλών υγρών. Οι πιο τυχεροί εξορμούν στις κοντινές παραλίες για μικρές ανάσες δροσιάς.

Ο Δήμος διατηρεί ανοιχτές τις κλιματιζόμενες αίθουσες. Για όσους επιθυμούν μπορούν να επισκέπτονται τους εξής χώρους.

  • ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (3ος όροφος)
  • Α  ΚΑΠΗ  -, Ν. Σμύρνη, Β  ΚΑΠΗ –  Αγ. Αθανάσιος,  Γ  ΚΑΠΗ –   Αγ. Κωνσταντίνος, Δ  ΚΑΠΗ-   Ανθούπολη,  Ε  ΚΑΠΗ – Αγ. Γεώργιος
  • ΣΤΕΚΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ στου Αμπελοκηπους, τον Ιπποκράτη, το Αλκαζάρ,
  • τη Νεάπολη, τον Αγιο Κωνσταντίνο, την περιοχή Σταθμού, τα Πυροβολικά, τα Ηπειρώτικα, τη Ν. Πολιτεία, τη Νεράιδα, την Τερψιθέα, τη Γιάννουλη και τη Φαλάνη.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών οι οποίες αναμένεται να επικρατήσουν μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, τίθεται στη διάθεση του κοινού η κλιματιζόμενη αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η αίθουσα θα είναι διαθέσιμη μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Επιδρομή αγριογούρουνων σε καλλιέργειες.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε καλλιέργειες καλαμποκιού στις αγροτικές περιοχές του Τυρνάβου από την επιδρομή αγριογούρουνων. ¨Όπως καταγγέλλουν οι αγρότες της περιοχής τα άγρια ζώα εμφανίζονται κυρίως τις βραδινές ώρες καταστρέφοντας στο πέρασμά τους καλλιέργειες και θέτοντας σε κίνδυνο και τις ζωές των αγροτών. « Δεν τολμάμε να πάμε στα χωράφια μας λόγω τις έντονης παρουσίας των αγριογούρουνων καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο επίθεσης, κινδυνεύουν οι ζωές μας» δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος των αγροτών Λυγαριάς Χρήστος Τσιτσιρίγκος προσθέτοντας πως η επίθεση αγέλης των άγριων ζώων στοίχισε πέρυσι τη ζωή 56χρονου συναδέλφου τους στο Δαμάσι. Οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει για την απομάκρυνσή τους  όπως ηλεκτροφόρα καλώδια και μηχανήματα κρότου δεν έχουν αποδώσει. Μάλιστα έχουν απευθύνει έκκληση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δασαρχείο για άμεση λύση για να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα χωράφια του. Ο μεγάλος αριθμός των αγριογούρουνων οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού τους.

Από την Αμερική … στα παράλια της Λάρισας

Μέχρι και Αμερικανοί τουρίστες επισκέφθηκαν φέτος τα παράλια της Λάρισας. Πρόσφατα ζευγάρια από τις μακρινές ΗΠΑ βρέθηκαν στον Αγιόκαμπο και τη Βελίκα απολαμβάνοντας τις φυσικές ομορφιές και τα καθαρά νερά . Με βάση τους τα παράλια της Περιφερειακής ενότητας Λάρισας εξέδραμαν σε κοντινές περιοχές της υπόλοιπης Θεσσαλίας όπως το Πήλιο, τα Μετέωρα, τη λίμνη Πλαστήρα και άλλες όμορφες περιοχές. Πρεσβευτές  για την Θεσσαλία χαρακτήρισε όλους τους ξένους επισκέπτες ο πρόεδρος των επαγγελματιών της περιοχής Δημήτρης Τζουβάρας. Οι  ξένοι τουρίστες αποχώρησαν εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία των Ελλήνων και τις ομορφιές της πατρίδας μας. Ο κ. Τζουβάρας επεσήμανε την άνοδο της τουριστικής κίνησης τις τελευταίες 2 εβδομάδας που σχετίζεται με το άνοιγμα των τραπεζών αλλά και τις προσιτές τιμές σε συνδυασμό με τις παροχές υψηλού επιπέδου, ενώ επικρότησε τους εντατικούς ελέγχους που γίνονται στα παράλια για την αποφυγή παράνομων δραστηριοτήτων.

Στη Λαρισα την Πέμπτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στη Λάρισα θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη 30 του μηνός η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά . Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί η κ.Γεννηματά στη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Α.Σ Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών στα γραφεία του ΣΘΕΒ, στις 2 θα συναντηθεί με τη διοίκηση του ΘΕΣΓΑΛΑ  ενω στις 3 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με στελέχη του κόμματος απο ολόκληρη τη Θεσσαλία. Στη συσκεψη θα παρευρίσκεται και ο Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Ασκούνης Δήμαρχος Καλλιθέας.

Στη Λάρισα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Στη Λάρισα θα βρίσκεται μεθαύριο Πέμπτη 30 του μηνός ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος θα έχει συναντήσεις με αγροτικούς φορείς και τη διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Συγκεκριμένα θα επισκεφτεί:

  • το Επιμελητήριο Λάρισας
  • το Δήμο Νίκαιας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της περιοχής
  • τους Αγροτικούς συνεταιρισμούς ΘΕΣγάλα και ΘΕΣγη
  • την 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

Στις 7μμ θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Λάρισα και στις 8:30 στον ίδιο χώρο θα μιλήσει στα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Θερινές εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων

Η πρώτη συναυλία, στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων – συναυλιών, που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Λαρισαίων, σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, θα πραγματοποιηθεί στην Κοιλάδα, την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουλίου.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 9.30 μμ, στην πλατεία της Κοιλάδα, ενώ το μουσικό σχήμα που αποτελείται από Λαρισαίους μουσικούς, με επικεφαλής τον κ. Θωμά Θωμαίδη, έχει ετοιμάσει αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη και τον Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.

Σημειώνεται ότι η συναυλία, συμπίπτει με την καθιερωμένη τιμητική βραδιά για την Τρίτη Ηλικία, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος «Ο Φάρος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος