Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ρόδου

Σύντομη ενημέρωση από την Ρόδο

Προγραμματικές συμβάσεις για 5 υδατοδρόμια στα Δωδεκάνησα

Υπεγράφησαν οι πέντε πρώτες Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για την κατασκευή ισάριθμων υδατοδρομίων. Τα νησιά στα οποία θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν, κατ’ αρχήν, υδατοδρόμια, είναι της Ρόδου, της Χάλκης, της Σύμης, του Καστελλορίζου και της Καρπάθου.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η υπογραφή και νέων Προγραμματικών Συμβάσεων με Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία για την δημιουργία υδατοδρομίων και σε άλλα νησιά.

«Η πρωτοβουλία αυτή, αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά στο γενικότερο στρατηγικό πλάνο της Περιφέρειας για την στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης, βασική παράμετρος του οποίου είναι η εύκολη προσβασιμότητα και στα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας».

Καταγγελίες για παράνομες παρεμβάσεις σε παραλία της Ρόδου

Σε διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για τις παρεμβάσεις που έγιναν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, προανήγγειλε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Ήδη έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία φάκελος, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των υπηρεσιών του Δήμου.

Σημειώνεται ότι το θέμα έθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο οi επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφίας Στράτος Καρίκης και Γιώργος Υψηλάντης, ζητώντας την αφαίρεση της αδείας του ιδιώτη στον οποίο παραχωρήθηκε ο χώρος. «Ο Δήμαρχος δεν καλύπτει ούτε την ίδια τη μάνα του, αν χρειαστεί να εφαρμόσει το νόμο και το καθήκον του», δήλωσε ο Φώτης Χατζηδιάκος, επισημαίνοντας ότι παρέπεμψε το θέμα στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να γίνει αυτοψία για παράνομη κατάληψη και ζητώντας ν’ ανακληθεί η εκμίσθωση της παραχώρησης.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για τις παραλίες κ. Βασίλης Ψυλλάκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ΡΟΔΟΥ ανέφερε ότι ο Δήμος έδωσε άδεια για τροχήλατη καντίνα και ομπρέλες. «Αν ο ιδιώτης – είπε – προχωρήσει σε άλλες εργασίες τότε θα του αφαιρεθεί η άδεια». Ο κ. Ψυλλάκης, παράλληλα, παραδέχτηκε και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες του νησιού, ανακοινώνοντας ότι θα ξεκινήσει η φύλαξη της κεντρικής παραλίας από δημοτικούς αστυνόμους.

3.000 στρέμματα στάχτη ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς

Θλιβερός είναι ο απολογισμός της καμένης γης που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη το πρωί στην περιοχή «Λιβάδια», μεταξύ Λαέρμων και Απολλώνων, στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες, ανεπίσημες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου, περί τις 3.000 στρέμματα έγιναν στάχτη από το πέρασμα της φωτιάς, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αυτή προκλήθηκε από εμπρησμό. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης που κάηκε ήταν δάσος, ενώ σε κάποιες περιοχές υπήρχαν χόρτα και θάμνοι. Ευτυχώς χάρη στις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν σώθηκαν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Πυλώνας σταθερότητας ο Μεϊμαράκης δηλώνει ο Μ. Κόνσολας

Πυλώνα σταθερότητας για τη Ν.Δ, χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Μειμαράκη ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε ότι προχώρησαν στην κίνηση παραμονής του κ. Μειμαράκη στην ηγεσία του κόμματος, επειδή ελλόχευε ο κίνδυνος διάσπασης. «Φωνές άκρας δεξιάς και λαικισμού, υποστήριξε, δεν βοηθούν το κόμμα».

Προβλήματα στο νοσοκομείο Ρόδου

Προβλήματα, λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού, υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Βασίλης Κυνούς αυτή τη στιγμή γίνεται εξοικονόμηση στα τακτικά χειρουργεία. Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει στους επικουρικούς γιατρούς για την κάλυψη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ενώ για την ΜΕΘ ανέφερε πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν δυο ακόμη κρεβάτια αν υπήρχε νοσηλευτικό προσωπικό.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μ. Κορδίνας

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του πρώην δημάρχου Πεταλούδων κ. Μιχάλη Κορδίνα με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αποφάσισε με βούλευμα, το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου. Ομοίως, το δικαστικό συμβούλιο, απεφάνθη και για τον ταμία του πρώην δήμου κ. Ιωάννη Σκαμπίλη.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ Κορδίνας και Σκαμπίλης, κατηγορούνται για υπεξαίρεση και απιστία κατ’ εξακολούθηση στην υπηρεσία ποσού άνω των 120.000 ευρώ και σε βάρος του Δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ, από κοινού.


Σε ημερίδα για τη Φορολογική Διοίκηση η Αικ. Σαββαϊδου

Ημερίδα με θέμα «Φορολογική Διοίκηση – Προκλήσεις Φορολογικών Μεταρρυθμίσεων», πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο «Rodos Palace». Την ημερίδα διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην τοποθέτησή του, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον η πάταξη της φοροδιαφυγής μπορεί να αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα της χώρας, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει λάβει μυθικές διαστάσεις και έχει εξελιχθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών. Βασική ομιλήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας δημοσίων εσόδων Αικατερίνη Σαββαϊδου.

Επιχείρηση-σκούπα για τους μετανάστες στην Κω

Σε επιχείρηση –σκούπα με στόχο την απομάκρυνση των προσφύγων από τα πάρκα της πόλης προχώρησε από τη προηγούμενη Παρασκευή η δημοτική αρχή Κω. Με εντολή του δημάρχου Γ.Κυρίτση η δημοτική αστυνομία με τη στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιωτικής εταιρείας, ανέλαβαν να εκδιώξουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει σε δημόσιους χώρους αδιαφορώντας για το που θα μείνουν δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένους.

Παράταση στις μισθώσεις δημοτικών ακινήτων

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για παράταση στις μισθώσεις των δημοτικών ακινήτων κυρίως της Νέας Αγοράς, κατά τρία χρόνια και με την προϋπόθεση ότι οι μισθωτές έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους μέχρι και τον Απρίλιο του 2014. Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι ανοίγει το μεγάλο ζήτημα της αξιοποίησης του εμβληματικού κτιρίου για το οποίο όλοι συμφώνησαν ότι καταρρέει.

Αιτήσεις για πρόγραμμα παραγωγής και εμπορίας μελιού

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού έτους 2015 όσοι μελισσοκόμοι επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση <Αναλύσεις μελιού> πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας με καταληκτική ημερομηνία την 31 Ιουλίου 2015. Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ και έχουν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπορία του παραγόμενου μελιού τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας στη Ρόδο τηλ. 2241364915 , στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098828, καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Την Τρίτη η τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδριάζει την Τρίτη το πρωί με τηλεδιάσκεψη, στη Ρόδο και στη Σύρο, το περιφερειακό συμβούλιο Νότιας Δωδεκανήσου. Στα θέματα που θα συζητηθούν συμπεριλαμβάνονται, η Τροποποίηση Προϋπολογισμού & Τεχνικού Προγράμματος Δωδεκανήσου έτους 2015, η εγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για την υλοποίηση του έργου “Μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στην Νήσο Τήλο”, η Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Ρόδου για την υλοποίηση του έργου “Επισκευή – συντήρηση παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου για κάλυψη αναγκών Διοίκησης – μεταστέγαση Υπηρεσιών.

Παράλληλα θα εγκριθεί και η σύναψη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΠΝΑΙ, ΤΕΕ και Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο “Συστηματική καταγραφή και διάσωση της Βιομηχανικής κληρονομιάς της Δωδεκανήσου”.

Ο καιρός στα Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός αύριο στα Δωδεκάνησα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27-32 βαθμούς Κελσίου και με τάσεις ανόδου τις επόμενες ημέρες. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 4 μποφόρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος