Ειδήσεις από το Αιγαίο

Σύντομη ενημέρωση από το Αιγαίο

Ραδιοεφημερίδα ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ 16-7-2015

Σε εξέλιξη είναι η νέα τηλεδιάσκεψη των μελών του Eurogroup για την Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να δώσει το «σινιάλο» ώστε οι υπουργοί Οικονομικών να ζητήσουν από τα εθνικά κοινοβούλια τους να εγκρίνουν την έναρξη της διαπραγμάτευσης για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα συνεδριάσει σήμερα στη Φρανκφούρτη και είναι πιθανό να προχωρήσει σε κάποιας μορφής χαλάρωση των όρων του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) μετά την ψήφιση του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων από την ελληνική Βουλή. Θα πρόκειται για το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του ανοίγματος των τραπεζών την επόμενη εβδομάδα διατηρώντας το όριο των αναλήψεων.
Η ΕΚΤ είχε διαμηνύσει ότι οποιαδήποτε απόφαση για χαλάρωση του ELA είχε ως προϋπόθεση την ψήφιση του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική Βουλή.
Τα ξημερώματα με 229 «ναι» ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα με 39 απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ. 32 από τους βουλευτές του ψήφισαν «όχι» μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Ζερδελής και η βουλευτής επικρατείας, Αγλαΐα Κυρίτση, παρόν ψήφισαν 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπήρξε και μία απουσία. «Ναι» ψήφισαν και οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής.

Προ των πυλών βρίσκονται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, μετά τη διαφοροποίηση τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλά και την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη.

«Όχι» θα ψηφίσει και στις 22 Ιουλίου ο Γιάννης Ζερδελής

Της απόφασής του να ψηφίσει «όχι» υπεραμύνθηκε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Ζερδελής, διαχωρίζοντας την αρνητική του ψήφο από τη στήριξη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. «Δεν πήγαμε έχοντας εντολή ψήφου στο «ναι», οι βουλευτές ψήφισαν κατά συνείδηση», είπε ο κ. Ζερδελής τονίζοντας παράλληλα ότι και η προσφυγή στις κάλπες δε θα αποδώσει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα και θα πρέπει να αποφευχθεί. «Ο συντηρητικός χώρος της Ευρώπης δεν είδε με καλό μάτι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της. Οδήγησαν την κυβέρνηση σε μια εκβιαστική συμφωνία, αντίθετη με το ιδεολογικό της πρόσταγμα» είπε ο βουλευτής ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταψηφίσει και το επόμενο πακέτο επώδυνων μέτρων που θα έρθει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Ανδρέας Μιχαηλίδης «Θα παρέδιδα την έδρα μου αν ψήφιζα όχι»

«Εγώ θα παρέδιδα την έδρα μου αν καταψήφιζα , είναι η πλέον έντιμη στάση» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης. «Αυτή η επονείδιστη συμφωνία δε έχει σχέση με τη φυσιογνωμία του χώρου μας, υπάρχει όμως μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και δεν πρέπει να γίνουμε από μόνοι μας μια αριστερή παρένθεση».

Ανδρέας Μιχαηλίδης: Γιατί «ναι»
«Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης, που έχουμε όλοι αυτές τις ιστορικές στιγμές, αναλαμβάνω και αναλαμβάνουμε αυτό που αναλογεί στον καθένα μας, να στηρίξουμε την κυβέρνηση της Αριστεράς έμπρακτα, όπως απαιτεί άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, αιτιολογώντας το δικό του «ΝΑΙ» στη μεταμεσονύκτια ψηφοφορία στη Βουλή για την συμφωνία με τους δανειστές.

«Παραμένω να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για δικαιότερη κατανομή των βαρών και προάσπιση των δικαιωμάτων των αδυνάτων. Προς την κατεύθυνση αυτή θα προσπαθήσω να συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις», τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης και συνεχίζει:

«Ειδικά για το καθεστώς του Φ.Π.Α στο νησί μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε οι συνέπειες να είναι το λιγότερο βλαπτικές για τον τόπο μας».

Δημήτρης Μάντζαρης: «Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αρχίσει να κυβερνά»

Κατά της συμφωνίας τάχθηκαν χθες με ανακοινώσεις τους οι νομαρχιακές επιτροπές Λέσβου και Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αρχίσει να κυβερνά» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο Δημήτρης Μάντζαρης. «Πρέπει να πάρει μέτρα με βάση το προεκλογικό της πρόγραμμα και όχι μέτρα με τα οποία δε συμφωνεί», συμπλήρωσε.

Νότης Μηταράκης: Καμπανάκι για ΦΠΑ στα νησιά

«Μπροστά στον κίνδυνο της ολικής καταστροφής αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε μια κακή συμφωνία. για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας την αποκλειστική ευθύνη φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την επί πέντε μήνες ανερμάτιστη, επιπόλαιη και ανεύθυνη πολιτική που ακολούθησε», σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης που, ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός του ψήφισε «ΝΑΙ» στη συμφωνία.

Ειδικά το θέμα της κατάργησης της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Μηταράκης σημειώνει ότι είναι ευθύνη των κ.κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα. Ο ίδιος χθες το απόγευμα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμάρακη και τον ενημέρωσε για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονεί η συγκεκριμένη ρύθμιση. «Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση εγκλώβισε τους βουλευτές με την συμπερίληψη όλων των μέτρων σε ένα άρθρο», σημειώνει ο κ. Μηταράκης και καταλήγει: «Έστω και την ύστατη ώρα την καλώ να επανεξετάσει τα σχέδια της για την επόμενη χρονιά, και να μην προχωρήσει στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα παραμεθόρια νησιά.”

Απεργιακή συγκέντρωση κατά της νέας συμφωνίας στη Χίο

Με πολύ μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε η πρώτη απεργιακή συγκέντρωση κατά της νέας συμφωνίας στη Χίο. Οι μερικές δεκάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Απλωταριάς και μετά το τέλος των ομιλιών και χαιρετισμών πραγματοποίησαν πορεία στον εμπορικό δρόμο της πόλης.

Λήμνος- Άγιος Ευστράτιος: «Να υποστηριχθεί η μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων με αξιόπλοα πλοία»

Την ανάγκη να υπάρχει και κατά την επόμενη δρομολογιακή περίοδο συχνή, αξιόπιστη και με αξιόπλοα πλοία σύνδεση με λιμάνι που θα εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, εξέφρασαν οι φορείς της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μύρινα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με τα λιμάνια σύνδεσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την κεντρική αλλά και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ο έγκαιρος προγραμματισμός, ο σχεδιασμός των δρομολογίων και ο χρόνος του ταξιδιού.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου και του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Αδαμίδη, ενώ τη συγκάλεσαν ο Έπαρχος Λήμνου Ευάγγελος Γιαρμαδούρος και οι Δήμαρχοι Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης και Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή. Προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο της πρότασης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, όλοι οι φορείς κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, ενώ ο Δήμαρχος Λήμνου, επεσήμανε ότι θα ληφθούν υπόψη για την διαμόρφωση μίας ενιαίας πρότασης που θα υποβληθεί σε τεχνική σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, προκειμένου να καθοριστούν τα κριτήρια για την επαναπροκήρυξη της δρομολογιακής γραμμής, η οποία σήμερα συνδέει τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο με το Λαύριο και την Καβάλα.

Στα Ελευθέρια της Ικαρίας ο Πάνος Καμμένος

Την 103η επέτειο απελευθέρωσης της γιορτάζει αύριο η Ικαρία, με εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στον Άγιο Κήρυκο. Τον εορτασμό θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής του νομού Δημήτρης Σεβαστάκης καθώς και τοπικές αρχές.
Ενέργειες για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων στη Μυτιλήνη

Σε σειρά ενεργειών για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και κυρίως για το θέμα της διάθεσης και προώθησης τους στα super markets προχώρησε το Τοπικό Συμβούλιο Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα απέστειλε σε 7 υποκαταστήματα των αλυσίδων super markets που λειτουργούν στην Μυτιλήνη αίτημα να τοποθετήσουν σε επιλεγμένους χώρους τους ειδικές “νησίδες”, οι οποίες θα φιλοξενούν αποκλειστικά προϊόντα του νησιού, με την ένδειξη “ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ”.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί, δεδομένου ότι αναφέρεται μόνο σ’ ένα μικρό σχετικά χώρο, τον οποίο οι υπεύθυνοι των super markets μπορούν να αξιοποιήσουν, τοποθετώντας προϊόντα όποιων εταιρειών επιθυμούν, αρκεί να είναι τοπικά. Ήδη οι υπεύθυνοι marketing των super markets, ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Συμβουλίου της Μυτιλήνης και βρίσκονται στη διαδικασία διερεύνησης του τρόπου εφαρμογής του “μέτρου” αυτού, η υλοποίηση του οποίου “θα προωθήσει και θα διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο τα τοπικά προϊόντα τόσο στην τοπική αγορά όσο και στους επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την εικόνα των ίδιων των super markets στους καταναλωτές – πελάτες τους, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, Πάνος Πίτσιος.

Καμπάνια προβολής των ντόπιων παραγωγών ξεκίνησε και η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ με την καθημερινή παρουσίαση παραγωγών που επενδύουν , δραστηριοποιούνται και παράγουν προϊόντα της αιγιακής γης.

Στη Μυτιλήνη για τους πρόσφυγες ο πρωταγωνιστής του “Walking Dead”, Ντέιβιντ Μόρισεϊ

Κοντά σε πρόσφυγες μετανάστες βρέθηκε για δύο μέρες στη Μυτιλήνη, ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς “Walking Dead”, Ντέιβιντ Μόρισεϊ, συμμετέχοντας σε κλιμάκιο της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ. Ο δημοφιλής χολιγουντιανός στάρ, ο οποίος είναι ενεργό μέλος της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα των προσφύγων, σχημάτισε ολοκληρωμένη εικόνα για το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο βρίσκεται στην κορύφωσή του, ενώ βοήθησε και στην διάσωση κυρίως μικρών παιδιών. Η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του Ντέιβιντ Μόρισεϊ, με κύριο στόχο να ευαισθητοποιήσει την διεθνή κοινότητα για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου.
Έστω και καθυστερημένα θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Βαθέος. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δρομολόγιο του Thompson Spirit με 1300 περίπου επιβάτες, ενώ το Σάββατο ξεκινά τα τακτικά δρομολόγιά του το Celestial Crystal, το οποίο λόγω ατυχήματος που είχε στις 27 Ιουνίου στην περιοχή των Δαρδανελίων όπου προσέκρουσε με δεξαμενόπλοιο καθυστέρησε τα δρομολόγια για δύο εβδομάδες.

Δύο Αφγανούς παράνομους μετανάστες συνέλαβαν χθες το μεσημέρι οι αστυνομικές αρχές Μυτιλήνης και αναζητούν έναν τρίτο, για τη διάρρηξη ενός καταστήματος με είδη δώρων στην Ερμού. Χθες τα ξημερώματα τρεις άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία καταστήματος στην κεντρική αγορά της πόλης και αφαίρεσαν εμπόρευμα ύψους 3.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Η Διεύθυνση Ασφαλείας αξιοποιώντας υλικό από κάμερα παραπλήσιου καταστήματος εντόπισε δύο άτομα Αφγανικής καταγωγής οι οποίοι σύμφωνα με τις αρχές, ομολόγησαν την πράξη τους ενώ αναζητείται και ένα τρίτο άτομο που συμμετείχε στη ληστεία. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

«Γιορτές της Γης» και φέτος στο Σίγρι

«Γιορτές της Γης» οργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Ιούλιο. Στόχος των εκδηλώσεων, που θα συνεχιστούν μέχρι και το Σεπτέμβριο, είναι να προσφέρουν τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους επισκέπτες του Απολιθωμένου Δάσους ποιοτικές εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος, το Γεωπάρκο Λέσβου και τον πολιτισμό της.
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για το μήνα Ιούλιο περιλαμβάνονται:
1) Έκθεση «το δάσος κάτω από το δρόμο», καθημερινά όλο τον Ιούλιο
2) 16η γιορτή αγροτουρισμού, καθημερινά όλο τον Ιούλιο
3) Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «γνωρίζω τους σεισμούς – μαθαίνω πως να προστατεύομαι» και «μικροί παλαιοντολόγοι»
4) Διαλέξεις, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας. Ο Ιούλιος θα κλείσει με μία συναυλία.
Παράλληλα στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη Μυτιλήνη για όλο το μήνα Ιούλιο θα παρουσιαστεί η περιοδική έκθεση: «Γνώρισε τα ζώα του απολιθωμένου δάσους» στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου στη Μυτιλήνη, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 –το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα.

4ο Διεθνές Lesvos Tango Meeting

Ξεκινά σήμερα στο Μόλυβο το 4ο Διεθνές Lesvos Tango Meeting με την συμμετοχή διακεκριμένων παγκοσμίων δασκάλων, χορευτών και μουσικών από την Αργεντινή και όλο τον κόσμο. Στο φεστιβάλ τάνγκο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου συμμετέχουν χορευτές από 11 χώρες, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα για μάστερς, σεμινάρια, παραστάσεις και μουσικές τάνγκο.

Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας δίνουν οι εταίροι δικαιούχοι, καθώς χθες ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων από τους ωφελούμενους.
Το συνολικό ύψος χρηματοδότησης του προγράμματος για την επόμενη πενταετία είναι της τάξης των 330 εκατ. ευρώ με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης και χρηματοδοτείται και από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ). Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης και συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελημένων.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη δημιουργία κοινωνικών συμπράξεων στις οποίες συμμετέχουν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και διάφοροι άλλοι κοινωνικοί φορείς. Στη Μυτιλήνη επικεφαλής εταίρων είναι ο δήμος Λέσβου, ενώ στα άλλα νησιά οι περιφερειακές ενότητες.

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου, γίνεται γνωστό στους ενδιαφερομένους, προς αποφυγή ταλαιπωρίας, ότι για την υποβολή αιτήσεων πρέπει να προσκομίζουν στους εταίρους ή στα κατά τόπους σημεία υποβολής των αιτήσεων τους:

Κωδικό TAXIS.

ΑΦΜ, ΑΜΚΑ (όλων των μελών της οικογένειας), Ταυτότητα (Αριθμούς όλων των μελών της οικογένειας για τα άτομα που έχουν ταυτότητα), Ε1 και Ε9(εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για τα μέλη με περιουσιακή κατάσταση για να φαίνεται η αντικειμενική αξία) του 2015 (οικονομικό έτος 2014). ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να εκτυπώνονται, να υπογράφονται και να φυλάσσονται.

Χίος: Οδηγίες ενόψει της εορτής της Αγίας Μαρκέλλας

Ενόψει της εορτής της Αγίας Μαρκέλλας στη Χίο την προσεχή Τετάρτη, 22 Ιουλίου, και δεδομένου ότι η κίνηση των οχημάτων και των πεζών προσκυνητών θα είναι αυξημένη, η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου συνιστά σε οδηγούς και πεζούς, που πρόκειται να κινηθούν προς το προσκύνημα, ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 22 Ιουλίου 2015, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, προς αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου ζητά τη συνεργασία και την κατανόηση όλων και ενημερώνει τους πολίτες ότι η παρουσία των αστυνομικών, τόσο στο χώρο του Ιερού Ναού, όσο και στο οδικό δίκτυο, θα είναι εμφανής και συνεχής. Τέλος, επισημαίνεται ότι η κίνηση των οχημάτων στην παραλία «Λευκάθια» θα γίνεται με κατεύθυνση από Λημνιά προς Λήμνο (μονόδρομος).

Chios Photo Festival 2015

Με τα εγκαίνια της έκθεσης του Κωνσταντίνου Μάνου, “A Greek Portfolio”, το βράδυ της Τετάρτης στη Δημοτική Πινακοθήκη είναι σε εξέλιξη όλες οι φωτογραφικές εκθέσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Chios Photo Festival.

Υπενθυμίζεται ότι το Chios Photo Festival 2015 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και το Δήμο Χίου, καθώς και με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου. Κεντρικό θέμα των εκθέσεων είναι το ταξίδι και εκτός της Δημοτικής Πινακοθήκης. Λειτουργούν εκθέσεις μέχρι και τις 18 Αυγούστου στο κτήριο του ιδρύματος Μαρίας Τσάκος, στο πάρκο Εθελοντισμού στα παλαιά Σφαγεία, στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου (πίσω από την παλιά Πυροσβεστική), στο αρχοντικό Αντουάνικο στον Κάμπο και στη Φωτογραφικη Λέσχη Χίου (Αμάντου 26- πίσω από τη Μητρόπολη).

Πηγή: ΕΡΑ Αιγαίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος