Αποκλιμάκωση της πανδημίας στην Ήπειρο – Προς αξιοποίηση το κτήριο του ΠΕΔΥ

Είκοσι έξι νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης για την Ήπειρο ο ΕΟΔΥ. Από αυτά 23 ανιχνεύτηκαν στα Γιάννενα, 2 στη Θεσπρωτία και 1 στην Πρέβεζα. Πρόκειται για αργή αλλά σταθερή τάση αποκλιμάκωσης όπως σχολιάζουν οι αρμόδιοι. Στο μεταξύ, «ξεμπλοκάρισε» σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η δαιδαλώδης- όπως αποδείχτηκε- διαδικασία μετατροπής του εν αχρησία κτηρίου του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο.

Το κτήριο ανήκει πλέον στον ΕΟΔΥ και άμεσα αναμένεται η παράδοση του και η έναρξη υγειονομικού ελέγχου και μετασκευαστικών εργασιών. Με την ενσωμάτωση του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου θα αυξηθεί εντυπωσιακά η δυνατότητα εμβολιασμού των πολιτών καθώς στο Νομό λειτουργούν ήδη 21 εμβολιαστικές γραμμές και το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού κυμαίνεται στα επίπεδα της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης  απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα, σχετικά με την αξιοποίηση του κτηρίου του ΠΕΔΥ, επεσήμανε ότι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας είναι η αξιοποίηση του κτηρίου για τη λειτουργία Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας

Στόχος μας είναι η αναβάθμιση όλων των ΠΕΔΥ για να ξαναρχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Είμαστε σε συνεννόηση για να δούμε πως με το βέλτιστο τρόπο τα κτήρια αυτά θα αξιοποιηθούν. Παρόλα αυτά ο ΕΟΔΥ ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της περιοχής, ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του και μπορεί να παραχωρήσει αυτό το κτήριο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είτε για εμβολιαστικό κέντρο είτε για άλλο σκοπό. Αναμένουμε το πόρισμα του κλιμακίου των τεχνικών υπηρεσιών σχετικά με την «καταλληλότητα» χρήσης του κτηρίου, για τον σκοπό για τον οποίο έχει δημιουργηθεί, σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Πρόσθεσε δε, ότι στην Π.Ε. Ιωαννίνων έχουν εμβολιαστεί 84.781 άτομα, εκ των οποίων 29.830 και με τις δύο δόσεις. Επεσήμανε επίσης ότι  λειτουργούν ήδη 21 εμβολιαστικές γραμμές και το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού κυμαίνεται στα  επίπεδα της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος