Αποκλιμάκωση της πανδημίας στην κοινότητα – Πολλά κρούσματα σε δομές φιλοξενίας

Αυξημένος και πάλι ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Ήπειρο και ιδιαιτέρως στα Γιάννενα. Ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης ανακοίνωσε συνολικά  59 κρούσματα  και εξ αυτών 54 αποδίδονται στα Γιάννενα, 4 στη Θεσπρωτία και 1 στην Πρέβεζα.

Την επιδημιολογική κατάσταση των Ιωαννίνων φέρεται να επιβαρύνουν οι Δομές Φιλοξενίας αλλά και οι Φυλακές.  Στο  Κέντρο Προσφύγων Κατσικά τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τα 160 και σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες ο ΕΟΔΥ διενήργησε rapid test και διέγνωσε 6 μολύνσεις στη δομή ασυνόδευτων παιδιών στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου και άλλες 9 στις φυλακές Σταυρακίου.

Να σημειωθεί ότι στον Κατσικά διαμένουν περίπου 1200 πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν τεθεί σε  αυστηρή καραντίνα και καθημερινά διενεργούνται διαγνωστικοί έλεγχοι. Το προσεχές διάστημα σχεδιάζεται ο εμβολιασμός περίπου 500 ενηλίκων.

Αντίθετα, στην κοινότητα υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της πανδημίας. Στους άλλους 3 νομούς υπάρχει σαφής υποχώρηση των κρουσμάτων και μάλιστα η Άρτα- μόνη αυτή πανελλαδικά βρίσκεται στη λευκή ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος