ΕΙΝΗ: «Απαράδεκτη» απόφαση της 6ης ΥΠΕ για μετακινήσεις γιατρών στην Κέρκυρα

“Απαράδεκτη” χαρακτηρίζει η ΕΙΝΗ την απόφαση της 6ης ΥΠΕ για μετακινήσεις γιατρών από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και των Φιλιατών προκειμένου να καλύψουν κενά στην Παθολογική της Κέρκυρας.

Δώδεκα εφημερίες το μήνα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα καλύπτουν γιατροί από τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και συγκεκριμένα 5 από το Χατζηκώστα, 5 από το Πανεπιστημιακό και 2 από το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΗ σημειώνει ότι «οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού, και η υπερεφημέρευση» δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για παραιτήσεις γιατρών όπως έγινε στο ΓΝ Κέρκυρας.

Η ΕΙΝΗ θεωρεί «απαράδεκτη και επικίνδυνη» την απόφαση της ΥΠΕ, «τόσο για τη λειτουργία του ΓΝ Κερκύρας που η παθολογική του θα πρέπει να λειτουργήσει σχεδόν το μισό μήνα με γιατρούς που δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί το συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά και για τα υπόλοιπα αφού για να καλυφθούν οι εφημερίες αναγκάζουν τους ιατρούς σε ακόμα περισσότερη υπερεφημέρευση».

Η ΕΙΝΗ απαιτεί να σταματήσουν τα «εντέλλεσθε» και ζητά την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τόσο στο ΓΝ Κέρκυρας, όσο και στα νοσοκομεία της Ηπείρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος