Έκκληση για εμβολιασμό έκανε ο Στ. Πέτσας από τα Ιωάννινα – Ανακοινώσεις για έργα

Την πρόβλεψη ότι “όποιος δεν εμβολιαστεί θα νοσήσει”, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, από τα Ιωάννινα, όπου βρέθηκε τη Δευτέρα ως ομιλητής σε ημερίδα για την αυτοδιοίκηση που διοργάνωσαν η ΕΕΤΑΑ και η ΚΕΔΕ.

Ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ που βρίσκεται καθημερινά στο χώρο της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων και σε δηλώσεις του σημείωσε: “Το μήνυμα είναι ένα: Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα νοσήσει. Κι αν νοσήσει μπορεί να βρεθεί στο νοσοκομείο ή σε μονάδα ΜΕΘ με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να τους πείσουμε. Το εμβόλιο υπάρχει και καλό είναι ο καθένας να το κάνει άμεσα». Ταυτόχρονα ζήτησε την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η πιστή εφαρμογή τους θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση στα μέσα Δεκεμβρίου.

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου

Αναπτυξιακά θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών εξετάστηκαν κατά την επίσκεψη του κ. Πέτσα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο περιφερειάρχης, Αλεξ. Καχριμάνης, τον ενημέρωσε και για τρέχοντα μείζονα διαπεριφερειακά ζητήματα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό να επικεντρώνεται στα χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τα οποία θα υπάρξει επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο προκειμένου να εξεταστούν σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καχριμάνης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Σήμερα είχα την χαρά να έχω επίσκεψη εγώ και οι συνεργάτες μου από τον κ. Πέτσα. Συζητήσαμε θέματα της αρμοδιότητάς του και θέματα που αφορούν γενικότερα την Ήπειρο. Τον ευχαριστώ για τη συνεργασία. Ήταν μια άψογη συνεργασία, η οποία θα δώσει και αποτελέσματα».

Ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πράγματι συζητήσαμε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, με έμφαση στα αναπτυξιακά ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, είτε αφορούν δράσεις αστικής αναζωογόνησης, είτε θέματα οδοποιίας. Και πιστεύω ότι μετά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο γραφείο μου τις επόμενες ημέρες, να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε κάποια πράγματα και να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για ανακοινώσεις τις ερχόμενες δεκαπέντε ημέρες. Είμαστε πιστεύω σε ένα καλό δρόμο για δύο σημαντικά θέματα που αφορούν την περιφέρεια, να τα δρομολογήσουμε. Ανακοινώσεις λοιπόν σε λίγες ημέρες».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  Αντιπεριφερειάρχες,  ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας και η βουλευτής Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Στο πρόγραμμα «Τρίτσης» δύο νέα έργα του Δήμου Ιωαννιτών

Δύο ακόμη έργα του Δήμου Ιωαννιτών εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως ανακοίνωσε  ο κ. Πέτσας αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα ενίσχυσης του Δήμου, τόσο με πόρους όσο και με ανθρώπινο δυναμικό, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για την συμβολή του Δήμου στην διαχείριση της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την συνεργασία που είχαν και στις δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η πορεία του προγράμματος «Τρίτσης» και η οικονομική ενίσχυση των δήμων, αποτελούν δύο πολύ σημαντικά θέματα στα οποία το Υπουργείο ανταποκρίνεται.

«Συζητήσαμε όλα τα μείζονα θέματα της αυτοδιοίκησης και κυρίως αυτά που αφορούν στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα. Συζητήσαμε για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους Δήμους καθώς και για την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ένταξης των έργων. Ακόμη μιλήσαμε για την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε οι δήμοι να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ειδικά αυτό το διάστημα που ακόμη βρισκόμαστε μέσα στην πανδημία», ανέφερε ο κ. Ελισάφ στις δηλώσεις που έκανε.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά υπογράμμισε ότι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα αποδοθεί στους Δήμους η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που για το Δήμο Ιωαννιτών αντιστοιχεί στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου.

Ο κ. Πέτσας έκανε γνωστό ότι στην συνεδρίαση της επιτροπής για τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που θα γίνει εντός της εβδομάδας, θα ενταχθούν δύο προτάσεις του Δήμου Ιωαννιτών.

Η πρώτη αφορά σε έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 2,9 εκατομμυρίων ευρώ και η δεύτερη σε «Γωνιές Ανακύκλωσης» στο Δήμο Ιωαννιτών με προϋπολογισμό 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Εντός του Δεκεμβρίου θα αξιολογηθεί η πρόταση του Δήμου για το κτιριακό απόθεμα που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σχολικής στέγης.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα «Τρίτσης» έχει ενταχθεί ήδη το έργο του προσεισμικού ελέγχου, όπως και της αστικής ανάπλασης που περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά από την συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για άλλα έργα αστικής αναζωογόνησης που δεν υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας και της οικονομικής κατάστασης της χώρας που βελτιώνεται.

Αναφερόμενος στην συνολική πορεία του προγράμματος «Τρίτσης» είπε ότι μέσα σε έξι μήνες έχουν ενταχθεί έργα άνω του ενός δις ευρώ, που δεν έχει συμβεί με κανένα άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.

«Δεσμευτήκαμε ότι το πρόγραμμα θα διευρυνθεί κατά ένα δις ενώ εξετάζουμε την μεταφορά έργων στο ΕΣΠΑ, όπως είναι αυτά της ύδρευσης αλλά και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα «Τρίτσης» είναι πολύτιμο εργαλείο για την αυτοδιοίκηση και σκοπός είναι να δώσουμε φτερά στους σχεδιασμούς και τις φιλοδοξίες των Δήμων και των Περιφερειών», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος