Ιωάννινα: Κρεατοτεχνίες σαν… γλύκισμα (φωτογραφίες)

Την δεύτερη θέση στην κατηγορία “γενικό παρασκεύασμα” κατέλαβε ο Γιαννιώτης κρεοτέχνης, Γιώργος  Ευαγγελογιώργος, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κρεατοτεχνίας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης FoodTech στην Αθήνα.

Στην κατηγορία “γενικό παρασκεύασμα”, πρώτος νικητής αναδείχτηκε ο Τσιλιγκίρης Βασίλειος από την Κόρινθο, δεύτερος ο Ευαγγελογιώργος Γεώργιος από τα Ιωάννινα και τρίτος ο Μαντζούνης Γεώργιος από την Καρδίτσα.

O Γιαννιώτης κρεοτέχνης παρασκεύασε:

  • Κορμό σφολιάτας με πάτε από συκωτάκια κοτόπουλου και μους κοτόπουλου σε κρούστα από φιστίκι Αιγίνης.
  • Πανσέτα χοιρινή με γέμιση από πάστα χοιρινή με αρωματικά βότανα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, τυλιγμένο με γέμιση από κιμά, χοιρινό, ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, μήλο και τηγανιτό κρεμμύδι.
  • Τριώροφη τούρτα από μοσχάρι με βάση ντάκο καρύδι, κιμά, μοσχάρι, μους κατσικίσιου τυριού, εικονικό παστέλι σύκου με καρύδια και τσάτνεϊ σύκου και γραβιέρας Ηπείρου σε στρώσεις εναλλάξ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιαννιώτης κρεοτέχνης διακρίθηκε σε αντίστοιχο διαγωνισμό κρεοπωλών.

Στον παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό τον Butchers Alliance  με έδρα την Αυστραλία, ο Γιώργος Ευαγγελογιώργος κατέκτησε την πρώτη θέση, στην αξιοποίηση και δημιουργία παρασκευασμάτων από κρέας αρνιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος