Κ. Τσιλίδης: Σύνδεση σοβαρότητας νόσησης από κορονοϊό με γονιδιακές μεταλλάξεις

Ένας από τους κρίσιμους παράγοντες, που επηρεάζουν την σοβαρότητα της νόσησης από κορονοϊό είναι και το πλήθος συγκεκριμένων γονιδιακών μεταλλάξεων, σύμφωνα με τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας της Ιατρικής Ιωαννίνων, Κωνσταντίνο Τσιλίδη.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από στοιχεία της Μελέτης Υγείας, που διενεργείται τα τελευταία χρόνια στην Ήπειρο, με στόχο τη βελτίωση της υγείας των Ηπειρωτών.

Ο κ. Τσιλίδης -ένας από τους συντελεστές της μελέτης που διενεργείται υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας και την οικονομική αρωγή της Περιφέρειας- μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, τόνισε ότι στόχος είναι η μελέτη 10.000 μόνιμων κατοίκων της Ηπείρου, ηλικίας από 25 έως 70 ετών, προκειμένου να συλλεγούν κρίσιμα στοιχεία και βιοδείκτες, που θα χρησιμοποιηθούν για εξατομικευμένη πρόληψη, θεραπεία και πρόγνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος