Μπιενάλε: Από την Παμβώτιδα μέχρι το Ζαγόρι

Διήμερο εκδηλώσεων και δράσεων από την Μπιενάλε, μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, στην Ήπειρο, πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη, και το Σάββατο.

Η ομάδα των 18 καλλιτεχνών βρίσκεται ήδη στην πόλη των Ιωαννίνων και σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δράση στη λίμνη Παμβώτιδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος του προγράμματος.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου θα υποδεχθεί την ομάδα των καλλιτεχνών στα δάση του Ζαγορίου, όπου θα γίνει συλλογή μανιταριών, αναγνώριση και ταυτοποίηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση και μανιταρόσουπα. «Εκτός από το γαστρονομικό, περιβαλλοντικό και φαρμακευτικό ενδιαφέρον, το μανιτάρι κεντρίζει το μάτι του «επισκέπτη» στο δάσος με τα πολλά χρώματα και τα πολυποίκιλα σχήματα», ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο πρόεδρος του συλλόγου, Θανάσης Ντίνος. Και πρόσθεσε πως «έτσι αναγνωρίζεται και ο ρόλος της Ηπειρωτικής φύσης που αντιπροσωπεύει το σύλλογό μας».

Στις μέχρι τώρα δράσεις συμμετείχαν οχτώ χώρες και το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2021 και είναι ενταγμένο στη διοργάνωση της Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων. «Μέσω της άυλης και της πολιτιστικής κληρονομιάς αναγνωρίζονται και δημιουργούνται διασυνδέσεις και οι ιδιαιτερότητες κάθε τόπου», ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων η Κατερίνα Ζάχου. Η Έλλη Λεβεντάκη αναφέρθηκε στο ταξίδι που έγινε στα Βαλκάνια, το οποίο «ξεκίνησε από το Σεράγεβο και καταλήγει στα Γιάννενα, με επίκεντρο την πολιτιστική κληρονομιά», όπως επισήμανε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος