Ηράκλειο: Αντιδρούν στην αναδιάρθρωση της αστυνομίας

Αρνητικά τοποθετείται η Παγκρήτια Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στο σχέδιο που παρουσιάστηκε για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού. Επισημαίνουν ότι δεν ρωτήθηκαν οι αξιωματικοί – διοικητές που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, ενώ δεν επιτυγχάνεται βελτίωση του επιπέδου αστυνόμευσης σε σχέση με το ήδη υπάρχον.
Οι συνδικαλιστές αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι το προτεινόμενο σχέδιο δημιουργεί καταφανέστατα υποστελεχωμένες υπηρεσίες της τάξεως των 15-20 ατόμων, οι οποίες ουσιαστικά δεν μπορούν να καλύψουν ανελαστικές ανάγκες που ανακύπτουν καθημερινά.
Επίσης δεν εξοικονομείται κατ’ ουσία αστυνομικό προσωπικό καθώς, αφενός δεν παρατηρείται κάποια αλλαγή των υφιστάμενων δομών λειτουργίας και αφετέρου δεν διαπιστώνεται ουσιαστική μείωση των αστυνομικών υπηρεσιών, κατά τρόπο που θα εξασφαλίσει πολυδύναμες και ισχυρές μονάδες.
Σημειώνεται ότι στους τέσσερις Νομούς της Κρήτης το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Νομό Ηρακλείου, όπου οι 19 υπηρεσίες που λειτουργούν σήμερα «συρρικνώνονται» σε 18.
Στο μεταξύ την αντίθεσή του στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Καστελίου, εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος