Ηράκλειο: Πρότυπο η Κρήτη για την έξοδο από την κρίση

«Στοχεύουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Κρήτης, που θέλουμε να αποτελέσει πρότυπο για την έξοδο από την κρίση», τόνισε χθες στη σύσκεψη για τα μεγάλα έργα στο νησί που έγινε στην Περιφέρεια, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.
Ο υπουργός εξέφρασε ταυτόσημη άποψη με τη θέση της Περιφέρειας Κρήτης, για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα χωρίς διόδια αλλά και στην δημιουργία των αναγκαίων αναπτυξιακών έργων, οδικά, υδρευτικά, αρδευτικά, αποχετευτικά, που προωθεί η Περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία μεταξύ τους είναι άριστη.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις του για τον ΒΟΑΚ αλλά και στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης είπε: «Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό ως Κυβέρνηση για την εξεύρεση ανταποδοτικών για τους αυτοκινητόδρομους. Αυτό προβλέπει τη μη ιδιωτικοποίηση και την καλύτερη αξιοποίηση της «Εγνατίας» και των δημόσιων δρόμων. Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή για τον ΒΟΑΚ είναι να υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός και να γίνει ο δρόμος. Δεν μπορεί η Κρήτη να περιμένει αποσπασματικά και επιμέρους έργα μετά από δεκαετίες πότε θα γίνει ο ΒΟΑΚ. Πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός για όλο το έργο, να καταλήξουμε στον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί το έργο και από πού, ποιες υπηρεσίες θα ασχοληθούν με το έργο για να ξέρουν όλοι ποια υπηρεσία και ποιος είναι υπεύθυνος για κάθε τι που κάνουμε».
Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Καστελίου ανέφερε ότι, «σχεδιασμός μας είναι να πάμε στον οριστικό διαγωνισμό του Καστελίου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σήμερα έγινε σύσκεψη με τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και πολύ σύντομα θα κατέβει στη Κρήτη κλιμάκιο της ΥΠΑ για να εισηγηθεί τις βέλτιστες λύσεις που μπορούν να δοθούν για το αεροδρόμιο Ηρακλείου».
Για δικαίωση της Περιφέρειας, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, σημειώνοντας: «Αποδεικνύουμε ότι ο ΒΟΑΚ μπορεί να γίνει χωρίς διόδια. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες, πρέπει να δούμε τις ευθύνες όλων, όπως επίσης να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα εκ μέρους του Υπουργείου πως ολοκληρώνονται αυτές οι μελέτες οι οποίες υπάρχουν, πως προετοιμάζονται οι νέες μελέτες και ποιο θα είναι το νέο κόστος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος