Ηράκλειο: Στο εδώλιο για ναρκωτικά και τοκογλυφία

Δύο νεαροί Ηρακλειώτες, οι οποίοι εμφανίζονται ως «αρχηγοί» εγκληματικών οργανώσεων με έντονη δραστηριότητα στην διακίνηση ναρκωτικών αλλά και στην τοκογλυφία (στη μία περίπτωση), άμεσοι συνεργοί τους καθώς και άλλοι που κατηγορούνται για εμπορία ναρκωτικών κάθονται σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2014 μετά από πολύμηνη παρακολούθηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί που είχαν στη διάθεσή τους «παγιδευμένες» συνομιλίες των βασικών κατηγορούμενων των δύο ομάδων οργάνωσαν μεγάλη επιχείρηση σύλληψης των εμπλεκόμενων στις 8 Ιουλίου.
Ως «αρχηγοί» εμφανίζονται ένας 24χρονος, ο οποίος περιγράφεται από τους αστυνομικούς ιδιαίτερα σκληρός, και ένας 29χρονος άεργος, πατέρας ενός παιδιού. Στην περίπτωση του 24χρονου, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και πράξεις τοκογλυφίας.
Ο νεαρός κατηγορούμενος, ο οποίος την περίοδο της σύλληψης του διατηρούσε ψητοπωλείο στην περιοχή των Πατελλών, φέρεται να απειλούσε και να εκβίαζε όσους δεν ήταν «συνεπείς» στους εξοντωτικούς όρους δανεισμούς του. Σύμφωνα με την Αστυνομία απαιτούσε τόκο έως και 50% πάνω ανά μήνα. Η δικογραφία-μαμούθ αριθμεί περί τις 7000 σελίδες και περιλαμβάνει καταθέσεις αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος