Ηράκλειο: Τουρκοκρητικοί στο δημαρχείο

Αντιπροσωπεία Τουρκοκρητικών βρέθηκε χθες στο δημαρχείο Ηρακλείου, όπου είδε το δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, και τους αντιδήμαρχους, Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και Προγραμματισμού, Πέτρο Ινιωτάκη. Πρόκειται για τους πρόεδρους των σωματείων Τουρκοκρητικών του Κουσάντασι, Γιουνούς Τσενγκέλ, του χωριού Μελεμές (Νέες Μελέσες) της περιοχής Μεσσήνη, Τσαχίτ Αρσεβίν, του Γκεμλίκ, Αχμέτ Τσακμάκ, τον εκπρόσωπο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αϊδινίου, Μεχμέτ Κιουτσούκ και τον Δημοτικό Σύμβουλο Κουσάντασι, Χακάν Τουρχάν. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο καθηγητής της Μεγάλης του Γένους Σχολής, Γιάννης Γιγουρτσής.
Ηράκλειο: Τουρκοκρητικοί στο δημαρχείο Ηράκλειο: Τουρκοκρητικοί στο δημαρχείο
Η αντιπροσωπεία των Τουρκοκρητικών ζήτησε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου την ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Κρήτη, δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στο Ηράκλειο. Κατέθεσαν πρόταση αδελφοποίησης από τον Δήμο Γκεμλίκ, ενώ πρότειναν να συμμετάσχει ο Δήμος Ηρακλείου στο ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνει το σωματείο των Τουρκοκρητικών στο Κουσάντασι κάθε Μάη, τα τελευταία 7 χρόνια.
Κάλεσαν τον κ. Λαμπρινό να επισκεφθεί το Κουσάντασι και ζήτησαν οι δύο περιοχές να έρθουν πιο κοντά. Η μεγάλη αντιπροσωπεία των Τουρκοκρητικών προσέφερε στον Δήμαρχο Ηρακλείου δώρα της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης, και εκείνος τους προσέφερε το βιβλίο του Β. Ορφανού: «Λέξεις Τουρκικής προέλευσης στο Κρητικό ιδίωμα», έκδοση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος