«Τέχνη καθ’ οδόν» στο Ηράκλειο

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου, που θα κρατήσει όλη την εβδομάδα, με εκδηλώσεις στις πλατείες και στους δρόμους της πόλης. Στο ξεκίνημα του φεστιβάλ, τη Δευτέρα το βράδυ, θα εμφανιστεί στην πλατεία Ελευθερίας το γνωστό συγκρότημα «Ενκαρδία».

Μετά την περυσινή, θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι Ηρακλειώτες, το «Τέχνη καθ’ οδόν» επιστρέφει φέτος μεγαλύτερο χρονικά και πλουσιότερο σε περιεχόμενο. Με στόχο, πάντα, την ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και με την προσθήκη σημαντικών ονομάτων της τέχνης, όπως το συγκρότημα των Encardia, η Αλίκη Καγιαλόγλου , το φετινό πρόγραμμα υπόσχεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου μια πενθήμερη γιορτή πολιτισμού, με τις εκπλήξεις να καραδοκούν σε κάθε πλατεία.
Ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, αναφερόμενος στο «Τέχνη καθ’ οδόν», στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της συμμετοχής των πολιτών στην διαμόρφωσή του: «Το φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε από τη βάση και αγκαλιάστηκε αμέσως απ’ αυτήν. Αποδεικνύει έμπρακτα το τί μπορεί να κατορθώσει η συμμετοχική αυτοδιοίκηση, αυτή που πιστεύει ότι οι πολίτες πρέπει να μετέχουν στη λήψη των αποφάσεων και στην υλοποίηση των δράσεων της δημοτικής αρχής. Το τί μπορεί, δηλαδή, να συμβεί, όταν οι πολίτες προτείνουν και η αυτοδιοίκηση ακούει και υιοθετεί τις ιδέες και τα οράματά τους».
Το 2ο φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, και την πολύτιμη βοήθεια πολλών ακόμα φορέων, όπως του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε., του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, του Συλλόγου Κινηματογραφιστών Ηρακλείου, ωδείων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φυσικά των Εθελοντών του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος