Άνοιξε, αλλά όχι για τους σεισμοπαθείς, η πλατφόρμα για τους πληγέντες – Υπομονή συστήνει ο πρόεδρος των φοροτεχνικών

Μετ’ εμποδίων άνοιξε χθες το βράδυ (6/10) η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποδοχή των αιτήσεων των σεισμόπληκτων που έχουν ιδιοκτησίες στις περιοχές των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων.

Όσοι επιχείρησαν να μπουν για να συμπληρώσουν την ενιαία δήλωση διαπίστωσαν ότι δεν είχε ανοίξει για τους σεισμόπληκτους, αλλά μόνο για τους πυρόπληκτους στην Εύβοια. “Δεν έχουν ακόμη “φορτωθεί” τα ΑΦΜ των σεισμόπληκτων, θα γίνει τις επόμενες ώρες” δήλωσε για το θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών νομού Ηρακλείου Δημήτρης Χριστοφοράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Όπως είπε, έχει συμβεί ξανά να χρειάζεται λίγος χρόνος να “ρολάρει” η λειτουργία της πλατφόρμας. “Συνιστώ ψυχραιμία και υπομονή στους πληγέντες, παρόλο που όλοι καταλαβαίνουμε την αγωνία τους” σημείωσε και πρόσθεσε πως θα έχουν το χρόνο να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και δεν χρειάζεται βιασύνη καθώς και τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα και δεν έχει ακόμη εκδοθεί η υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, αλλά και τους τελικούς δικαιούχους. “Θα πρέπει να περιμένουν την υπουργική απόφαση, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αίτηση ή μεταβολή στοιχείων, για να μη χρειαστεί στη συνέχεια να κάνουν διορθώσεις και να υποβάλλουν εκ νέου τις αιτήσεις τους” κατέληξε ο κ. Χριστοφοράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος