Άνοιξε τις εργασίες του το 13ο Κρητολογικό Συνέδριο στον Άγιο Νικόλαο

Άνοιξε τις εργασίες του το 13ο Κρητολογικό Συνέδριο που λαμβάνει χώρα στον Άγιο Νικόλαο από 5 έως 9 Οκτωβρίου.

Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισαν, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ για τις εργασίες του 13ου Κρητολογικού Συνεδρίου μίλησαν, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Όλγα Γκράτζιου αλλά και ο πρόεδρος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, και γενικός γραμματέας του Συνεδρίου, καθηγητής Αλέξης. Πρώτος ομιλητής ο Alexandre Farnoux, επίτιμος διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και πρώην καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, με θέμα «Η εφεύρεση της Κρήτης: Στο εργαστήριο των Gillieron (1898-1980)».

Άνοιξε τις εργασίες του το 13ο Κρητολογικό Συνέδριο στον Άγιο Νικόλαο

Ακολούθησε ο Χρήστος Λούκος ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Μερικές σκέψεις για τη μελέτη ενός κοινωνικού μετασχηματισμού, με παραδείγματα κυρίως από την Ερμούπολη, τη Σέριφο και το Ρέθυμνο».

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο καθηγητής Χρήστος Λούκος κατήγγειλε “διαχρονική αδιαφορία του Ελληνικού Κράτους για τη συντήρηση και διάσωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους”. Όπως ανέφερε, “υπάρχει υποχρηματοδότηση… με κίνδυνο καταστροφής πολύ σημαντικού υλικού”.

Άνοιξε τις εργασίες του το 13ο Κρητολογικό Συνέδριο στον Άγιο Νικόλαο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος