Απολυμάνσεις σε καταυλισμούς τσιγγάνων

Σε απολυμάνσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε πληθυσμούς Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς στην Κρήτη, προχώρησε η Περιφέρεια σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η διασπορά του ιού.

Ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εκπροσώπους των κοινοτήτων Ρομά, έδωσε εντολή να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Ο  συντονισμός των δράσεων έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Λάμπρο Βαμβακά, ο οποίος ενημέρωσε τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, για τις απαιτούμενες δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε όλους τους καταυλισμούς που λειτουργούν στις περιοχές ευθύνης τους.

Αναφορικά με τον μεγαλύτερο, σε αριθμό κατοίκων, καταυλισμό στην περιοχή «Δυο Αοράκια» της Νέας Αλικαρνασσού, σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη, και μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου των Ελλήνων Τσιγγάνων της Φυλής Χαλκίδος, Θανάση Κατσαρή, καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά, «Δυο Αοράκια», Συμεών Σεραφειμόπουλο, συμφώνησαν στις προληπτικές δράσεις.

Απολυμάνσεις σε καταυλισμούς τσιγγάνωνΈτσι στον καταυλισμό στα Δυό Αοράκια έγινε μικροβιακή απολύμανση όλων των εξωτερικών χώρων του καταυλισμού, μυοκτονία των εξωτερικών χώρων και εκτεταμένοι ψεκασμοί σύμφωνα με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης.

Επίσης δόθηκαν ενημερωτικές αφίσες και φυλλάδια με κείμενο και εικόνες, ώστε όλοι οι κάτοικοι, ακόμα και οι αναλφάβητοι, να ενημερωθούν σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης, αλλά και των ενεργειών που απαιτούνται σε περίπτωση συμπτωμάτων.

Ακόμη δόθηκαν απολυμαντικά με βάση το χλώριο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από τους κατοίκους να προβούν μόνοι τους σε καθημερινή απολύμανση και καθαρισμό επιφανειών και όλων των εσωτερικών  χώρων, προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του ιού στον καταυλισμό. Δόθηκαν δε οδηγίες για τον τρόπο παρασκευής και εφαρμογής των υλικών αυτών.

Εξάλλου στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου επισκέφθηκαν τον καταυλισμό Ρομά στο Τζεσμέ, όπου έγινε ενημέρωση του πληθυσμού για την λήψη ατομικών μέτρων υγιεινής, για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού και γίνεται προληπτική απολύμανση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος