Απορρίπτει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης τη …μικρή αύξηση των τελών

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να αναπροσαρμόσει την απόφαση για την αύξηση των δημοτικών τελών.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης που περιλάμβανε χαμηλότερη αύξηση των τελών και η οποία πέρασε τελικά στο δημοτικό συμβούλιο, απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς σε αυτήν δεν συμπεριλαμβάνονταν το τέλος ταφής απορριμμάτων, που ξεπερνάει το 1,3 εκ. ευρώ και θα είναι σε υποχρεωτική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022. Την ίδια ώρα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι η μείωση του δημοτικού φόρου που προτάθηκε όπως και το τέλος των λαϊκών αγορών δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, ενώ απέρριψε και την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου για περικοπές μισθών σε δημοτικούς υπαλλήλους.

Η αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι τα σημεία που χώλαινε η πρόταση της αντιπολίτευσης ήταν γνωστά στη δημοτική αρχή, ωστόσο, όπως είπε, δεν πανηγυρίζουν για τη δικαίωσή τους, αλλά σηκώνουν τα μανίκια για να κερδίσουν το χαμένο χρόνο, καθώς πρέπει να συγκληθεί νέο δημοτικό συμβούλιο και να ψηφιστεί με καθυστέρηση ο προϋπολογισμός για το 2022. Αυτό θεωρείται βέβαιο ότι θα επιφέρει καθυστερήσεις στο οικονομικό πρόγραμμα του δήμου και εν συνεχεία, φυσικά, θα επιβαρύνει τις τσέπες των δημοτών που θα δουν τα οικιακά τους τέλη να αυξάνονται κατά 0,8%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος